Cutremur în fotbal! Şi-au dat demisia în timpul Cupei Mondiale! Fraudă de sute de milioane de euro

Este cutremur în fotbal! Şi-au dat demisia în timpul Cupei Mondiale 2022! Scandalul este absolut uriaş. Este vorba despre o fraudă de sute de milioane de euro la Juventus. Oamenii legii au intrat pe fir.

Este cutremur în Serie A. Președintele lui Juventus, Andrea Agnelli a demisionat de la echipă. Nu singur. Toată conducerea clubului este out.

Cutremur în fotbal!

Juventus este din nou lovită de un caz de corupţie. Este vorba despre o fraudă de 282 de milioane de euro, în operațiunea „Prisma”. Procurorii fac ravagii la Bătrăna Doamnă. Cercetările au dus la demisia întregii conduceri a clubului, confom gazzetta.it.

Agnelli pleacă de la Juventus după mai bine de 12 ani. Pavel Nedved, adjunctul lui, a plecat şi el. Directorul general, Maurizio Arrivabene și membrii boardului Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia și Suzanne Keywood au plecat şi eo din club. Juventus a confirmat oficial demisiile in corpore ale conducătorilor.

Agnelli era președintele clubului din mai 2010. Cu el şef, Bătrâna Doamnă a câştigat 18 trofee. 9 campionate la rând, 4 Cupe, 5 Supercupe.

Fosta campioană a Italiei face obiectul investigației intitulate „Prisma”. Aceasta a început în mai 2021. Autoritățile încearcă să pună mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021. Frauda s-ar ridica la peste 200 de milioane de euro.

Sunt vizate 42 de transferuri, cu implicare directă torineză, dintre cele 62 din ultimele trei sezoane. Din sumele câştigate ar fi fost plătit Cristiano Ronaldo. Interceptările convorbirilor telefonice stau la baza acestui dosar exploziv.

Sunt anchetați președintele Andrea Agnelli, vicepreședintele Pavel Nedved. Fabio Paratici, fostul director sportiv, e considerat capul sistemului. Federico Cherubini, actual football director, interogat zece ore de magistrați!

Juventus e în vizorul autorităților pentru „comunicări false de la firmele cotate și emiterea de facturi pentru operațiuni inexistente.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed