Cum sunt primiți fotbaliștii români afară? Un fost mare internațional spune un adevăr crunt: `Se uitau la noi, puneaumâna pe buzunare. Am simțit peste tot!`

Marius Niculae e unul dintre fotbaliștii care au reușit să se impună de tineri în vestiare grele precum cel de la Dinamo, dar și în fotbalul mare. În 2001, la 20 de ani, Niculae a fost luat de Ladislau Boloni la Sporting Lisabona.

A câștigat campionatul în Portugalia și l-a avut drept discipol pe nimeni altul decât Cristiano Ronaldo, care îi poartă respect chiar și acum.

sursa: captură Youtube

Însă nu a fost totul roz în străinătate. Iar fostul atacant al echipei naționale a vorbit în emisiunea „Dinamo 7/9” despre lucruri mai puțin plăcute întâmpinate de un jucător român în afara țării.

„Majoritatea părinților din ziua de azi de gândesc că afară sunt condiții mult mai bune, copiii cresc într-un climat mult mai profesionist decât în România. Și atunci aleg să față pasul acesta.

Doar că e mult mai greu afară și suntem tratați cum suntem tratați. Poate să îmi zică mie cine ce o vrea, eu am simțit-o pe pielea mea. Ne tratau ca lumea a treia. Români? Se uitau la noi, puneaumâna pe buzunare. Am simțit peste tot.

Atunci, trebuie să te încarci cu răbdare, să demonstrezi pe teren, să dai sută la sută și ușor, ușor colegii își dau seama că nu e chiar așa cum te catalogau la început”, a povestit Marius Niculae în emisiunea Dinamo 7/9, citat de playsport.ro.

 

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed