Ce se întâmplă cu Vasili Hamutovski după ce a fost plasat în arest la domiciliu + Fostul portar, despre România – Belarus

Vasili Hamutovski a trecut prin momente greu de imaginat. A fost reținut în luna septembrie a anului trecut pentru că a participat la mitingurile împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko în urmă cu doi ani.

A stat trei săptămâni în închisoarea Okrestina, una recunoscută în toată lumea pentru încălcarea drepturilor omului (bătăi, torturi, agresiuni).

Fostul portar al celor de la Steaua și Petrolul a fost apoi eliberat și se află în arest la domiciliu. A fost condamnat la doi ani de „pedeapsă chimică”. Adică este obligat să stea acasă, în plus are și o mulțime de restricții.

Lui Hamutovski i s-a permis să se antreneze. Este însă verificat constant de poliție, chiar și noaptea, nu poate părăsi casa în week-end și este păzit în permanență.

Vasili Hamutovski, despre actuala sa situație

Fostul portar a făcut o scurtă declarație pentru Prosport.

”Îmi cer scuze, dar nu am voie să fac nicio declarație pe această temă și respect decizia”, a spus fostul goal-keeper.

Fostul portar ar putea să se angajeze la un club, dar patronii preferă să nu-și creeze probleme.

”Este consemnat în casă în mod obligatoriu de vineri, ora 19:00, până luni dimineața. De asemenea, în timpul săptămânii, nu are dreptul să părăsească locuința după ora 19:00. În rest, pe timpul zilei, de luni până vineri, i se permite să iasă să se plimbe sau să se antreneze, cum este cazul lui Vasili. Poate fi controlat la orice oră de Poliție dacă respectă limitele sentinței, iar casa sa este monitorizată permanent de forțele de ordine”, au dezvăluit surse pentru publicația citată mai sus.

„Cea mai slabă națională din istorie”

Vasili Hamutovski nu poate să vorbească despre situația sa, dar a făcut câteva declarații despre meciul România – Belarus.

„Nu am văzut ultimele meciuri ale României, dar scorurile n-au fost tocmai plăcute. Despre Belarus însă vă pot spune că are acum cea mai slabă națională din istorie. Dacă are în față un adversar care exercită presiune și imprimă un ritm rapid, Belarusul nu posedă capacitatea de a contracara acest tip de joc modern. Nu avem niciun jucător care să evolueze într-un campionat mai tare, la o echipă puternică, așa cum se întâmpla pe vremea când îmbrăcam și eu tricoul reprezentativei”, a mai spus fostul portar al celor de la Steaua.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed