Cazul Simonei Halep ia amploare! Dezvăluirile incredibile ale lui Patrick Mouratoglou

Cazul Simonei Halep ia amploare! Dezvăluirile incredibile ale lui Patrick Mouratoglou despre pașaportul biologic al jucătoarei de tenis.

Constănțeanca a fost suspendată provizoriu după ce ar fi folosit o substanță interzisă, Roxadustat, la US Open 2022. 

Dezvăluirile incredibile ale lui Patrick Mouratoglou

Antrenorul Simonei Halep vine cu precizări despre ceea ce a găsit Agenția Internațională de Integritate a Tenisului în pașaportul biologic al Simonei Halep. 

În acest moment, fostul lider mondial se confruntă cu două acuzații de dopaj. Prima dată, Halep a fost suspendată pe 7 octombrie după un test pozitiv, apoi pe 19 mai 2023 ITIA a anunțat că pașaportul biologic prezintă iregularități.

Patrick Mouratoglou spune că totul este o greșeală și că pașaportul biologic al elevei sale nu are nicio problemă.

„Pașaportul ei biologic e total normal. Toți experții pe care i-am consultat mi-au confirmat asta. Atitudinea ITF este nebună”. a scris Mouratoglou pe Twitter.

„Acuzația suplimentară pentru o iregularitate în pașaportul biologic a fost bazată pe evaluarea profilului doamnei Halep de către un complet independent de experți. Acuzația este separată și adăugată celei deja existente, pentru Roxadustat, care a dus la suspendarea provizorie inițială”, se arată în comunicatul ITIA făcut public în urmă cu câteva zile.

Prima înfățișare în procesul de dopaj ar fi trebuit să aibă loc pe 28 mai, dar ITIA a intervenit și aceasta a fost amânată pentru a treia oară.

Halep a răbufnit pe rețelele de socializare

„Sunt devastată. ITIA încă o dată, pentru a treia oară mi-a amânat audierea cu o lună! Aștept să fiu judecată din octombrie anul trecut. În decembrie, am fost în sfârșit capabilă, mulțumită experților, să demonstrez că multe dintre suplimentele pe care le-am folosit au fost contaminate, care au dus la rezultatul pozitiv.

Am cerut, așa cum impun regulile anti-doping, pentru o audiere rapidă. Acesta este dreptul meu, e scris în legi! Din păcate, ITIA mi-a amânat audierea de trei ori. Refuzându-mi dreptul de a fi judecată de către un Tribunal Independent. Și fără a mă lăsa să particip la vreun turneu timp de opt luni.

Acum știu că am ratat Australian Open și urmează Roland Garros și Wimbledon. Fără să menționez că mi-am pierdut toate punctele și locul în clasament. Nu doar că îmi omoară reputația, însă fac asta și cu mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele pe care le are asupra sănătății mele mentale. Nerespectarea regulilor ITIA în ceea ce privește audierea rapidă pe care am dreptul să o am, e lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte… ‘Amânarea justiției este refuzul ei’. Simona”, a scris Halep pe Instagram.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed