Avertisment dur pentru Roger Federer! Cum a fost influențat de Novak Djokovic și Rafa Nadal. Rivala Simonei Halep a spus clar

Avertisment dur pentru Roger Federer! S-a aflat cum a fost influențat de Novak Djokovic și Rafa Nadal. Rivala Simonei Halep a spus clar.

Roger Federer este primul jucător de tenis care a ajuns la 20 de titluri de Grand Slam. Rafael Nadal și Novak Djokovic au ajuns pe urmele acestuia după care l-au depășit.

Rivala Simonei Halep a spus clar

În cadrul podcast-ului Tennis Channel Inside-In, Andrea Petkovic a explicat importanța apariției lui Nadal și Djokovic în circuit, atunci când Federer avea deja un număr destul de mare de trofee.

Fosta jucătoare de tenis a analizat și ce se întâmplă în prezent atât în circuitul feminin, cât și în cel masculin.

„Am fost atât de încântată la începutul anului când Sabalenka a câștigat Australian Open, pentru că știu, din experiența mea personală și din faptul că urmăresc tenisul de aproape 20 de ani, cât de importante sunt rivalitățile.

Eram îngrijorată că, dacă Iga Swiatek va domina turneul în următorii trei. Patru ani, nu va deveni mai bună și nu va crește ca jucătoare de tenis. E un pericol. Dacă ne-am întoarce în timp în jurul anului 2009, când Roger Federer a depășit numărul lui Pete Sampras.

Dacă Rafael Nadal și Novak Djokovic nu ar fi apărut în circuit, s-ar fi oprit la 17 titluri de Grand Slam. 100%. Nu am fi văzut niciodată aceste numere.

Ăsta este cel mai important lucru, nu numai în sport, ci și în politică și artă. Pentru a crea ceva cu adevărat grozav, pentru a crea capodopere sau pentru a deveni cel mai bun în ceea ce faci, ai nevoie de rivalități”, a declarat Andrea Petkovic.

Roger Federer, despre „BIG 3” din tenis

Roger Federer, al treilea cel mai titrat tenismen din istoria ATP, după Djokovic și Nadal, a vorbit de triumful său de la Wimbledon în fața lui Novak Djokovic. Victorie care a fost mult timp un subiect de discuție în rândul fanilor.

Federer a transmis că se pot vedea și alte schimbări, nu numai apariția numelor noi pe scena mare din tenis. „Astăzi avem mai mulți jucători care joacă foarte bine pe toate suprafețele. Nu mai avem jucătorii tradiționali care jucau excelent pe teren lent sau pe teren rapid, așa cum aveam înainte.

Cred că este foarte important ca fanii să aibă răbdare cu noua generație pentru că nimic nu se întâmplă peste noapte”, a transmis Roger Federer.

Fostul tenismen s-a comparat de asemenea cu Alcaraz, Sinner și Rune când se afla la vârsta pe  care o au astăzi starurile din tenis: „Unii se așteaptă ca acești băieți să fie imediat la nivelul nostru cel mai bun, al meu, al lui Rafa și Novak.

Când aveam 19 ani, eram foarte inconstant. Fiecărui jucător trebuie să i se acorde timp de dezvoltare, de creștere. Asta cred că e marea greșeală, vrem ca totul să se întâmple rapid.
Jocul creează întotdeauna noi campioni, iar acum este pe mâini bune. Finala de la Wimbledon a fost incredibilă, iar US Open este foarte aproape”, a adăugat Federer.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed