‘Au spart banca’. Sumele uriaşe pe care au pus mâna FCSB, CFR Cluj şi CSU Craiova. Gigi Becali, încântat

FCSB, CFR Cluj şi CSU Craiova au reuşit calificarea în play-off-ul Conference League. Victoriile umplu şi vistieriile celor 3 cluburi din România. S-a aflat care sunt sumele uriaşe pe care au pus mâna cele trei echipe. Patronul vicecampioanei, Gigi Becali, este cel mai fericit.

FCSB, CFR şi CSU au spart banca

Pas uriaş făcut de FCSB, CFR şi CSU Craiova. Cele trei echipe româneşti s-au calificat în play-off-ul Conference League şi mai au de trecut un singur tur până să ajungă în grupe.

Cele trei reprezentante ale României rămase în Europa au pus mâna pe 200.000 de euro pentru accesul în ultimul tur al preliminariilor. Suma totală pe care și-au adjudecat-o în momentul de față cele 3 cluburi este de 750.000! Sepsi, eliminată de Djugardens în turul 3, se va mulțumi doar cu 550.000 de euro.

Totuşi, cele trei vizează potul cel mare care este asigurat de calificarea în grupe. Doar prezența în faza grupelor este premiată de UEFA cu 2,94 milioane de euro! Adică de aproape 4 ori mai mult decât în preliminarii!

Fiecare victorie aduce un bonus de 500.000 de euro, în timp ce remiza e recompensată cu 166.000. În plus, cluburile vor mai încasa sume importante din market pool și din vânzarea biletelor.

Premiile din Conference League:

calificare în grupe: 2,94 milioane €
victorie în grupe: 0,5 milioane €
egalul în grupe: 0,166 milioane €
primul loc în grupă: 0,65 milioane €
locul 2 în grupă: 0,3 milioane €
calificare în „optimi”: 0,6 milioane €
calificare în „sferturi”: 1 milion €
calificare în semifinale: 2 milioane €
calificare în finală: 3 milioane €
campioana: 2 milioane €

Spre deosebire de FCSB și Craiova, care se vor opri la 750.000 de euro din premii, dacă vor rata calificarea în grupele ECL, CFR Cluj ar mai primi un bonus în cazul eliminării.

Pe lângă banii acumulați până în play-off, CFR ar primi de la UEFA un bonus de consolare în valoare de 250.000 de euro. Suma este valabilă doar pentru echipele eliminate în Conference League pe ruta campioanelor, unde evoluează doar formațiile care au început sezonul în preliminariile Champions League.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari