Atac fără precedent la adresa lui Mircea Lucescu! Un fost jucător l-a făcut praf pe antrenorul român: ‘Am pierdut 7 ani din carieră cu el’

Atac fără precedent la adresa lui Mircea Lucescu. Un fost jucător de la Șahtior Donețk l-a făcut praf pe antrenorul român. Este vorba despre portarul care a scris istorie la fosta echipă a tehnicianului român.

Andriy Pyatov, fost portar al echipei, spune că antrenorul român era extrem de impulsiv și nu discuta cu jucătorii. Acesta mai spune, că în opinia a pierdut 7 ani din caieră.

Atac fără precedent la adresa lui Mircea Lucescu

Andriy Pyatov (39 de ani), fost portar la Șahtior Donețk l-a făcut praf pe Mircea Lucescu. Pyatov s-a retras anul trecut și apoi a devenit antrenor cu portarii la echipa la care a jucat cea mai mare parte a carierei.

Pyatov susține că nu s-a bucurat pentru că a colaborat cu antrenorul român. Spune că acesta era extrem de impulsiv.

Fostul portar a strâns peste 300 de meciuri sub comanda lui Lucescu. A luat 28 de trofee în total.

„Nu am avut un antrenor de portari. Era Marian Ioniță, dar era atât de… să fiu sincer, cred că am pierdut șapte ani din carieră sub comanda lui Lucescu.

Am jucat, dar am făcut-o exclusiv datorită experienței dobândite în urma meciurilor. Nu exista o analiză după meciuri, nu exista o analiză a greșelilor mele, nu existau sfaturi sau ajutor psihologic. Lucescu vorbea cu toată lumea și spunea simplu: ‘Tu ești vinovat!’, însă fără să analizeze momentul. Poate că aș fi vrut să spun ceva, dar el era antrenor principal, ce puteam să fac?

Îmi aduc aminte de un meci contra lui Chelsea (n.r – Chelsea – Șahtior 3-2, grupele UCL, sezonul 2012/2013), când am ieșit din poartă, iar Oscar a marcat de la mare distanță. Lucescu m-a criticat atât de mult încât am ieșit public și am spus că eu sunt vinovat pentru înfrângere. E foarte ușor să pui toată vina asupra portarului, însă putea să o facă altfel.

De exemplu, eu nu pot să le fac asta portarilor mei. Din contră, îi susțin. Până la urmă, așa e fotbalul. Dacă nu ar fi existat greșeli, toate meciurile s-ar încheia 0-0 și n-ar mai merge nimeni la stadion”, a spus Andriy Pyatov, pentru Sport Arena, citat de presa din Ucraina.

Mircea Lucescu a avut rezultate de excepție la Șahtior Donețk în perioada 2004-2016.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed