Așa tată, așa fiul! Juniorul ,stejarului, Surugiu, eseu la primul meci

Etapă a Campionatului Asociației Municipale de Rugby București, festivalul de rugby pentru copii „RUGBY ACADEMY – Adrian Corneliu ANDRONIC” a strâns la start peste 400 de copii, de la 4 la 14 ani. A fost organizat împreună cu Federația Română de Rugby și Rugby Academy, iar această etapă a competiției poartă numele fostului rugbyst Adrian Corneliu Andronic (n. 10 februarie 1939 – d. 23 august 2013). Andronic a evoluat la RC Grivița, cu care a devenit campion național în 1956.

Printre sutele de copii ale căror glasuri fericite au răsunat pe noua arenă s-a aflat și Surugiu junior. La doar 5 ani și jumătate, Adam Surugiu e hotărât să-i calce pe urme tatălui său. Florin Surugiu e jucător la Steaua și are peste 90 de selecții la echipa națională a României.

„Îmi place să mă antrenez cu tati”, au fost cuvintele lui Adam, care la primul său joc a reușit și primul eseu. Încurajat de tatăl său și sub privirile înlăcrimate ale mamei.

„Sunt foarte entuziasmată. Adam se joacă cu tatăl lui rugby în casă de la vârsta de doi ani și sunt mândră. Sincer, azi mi-au dat lacrimile. Pentru noi e un lucru mare, pentru alții care sunt mari poate e un lucru mic. Dar e un băiețel minunat și e foarte competitiv și seamănă mult cu tatăl lui. Am emoții, dar știu că el e foarte puternic și e rezistent la loviturile astea mici ale copilăriei, așa că sunt destul de liniștită. Am trecut ușor pragul acesta”, a mărturisit Alexandra Surugiu, soția internaționalului român.

Micul Adam are parte de antrenamente suplimentare zilnic, a povestit Alexandra. „Avem noroc că vecinii nu prea sunt acasă, dar este o fire foarte, foarte activă. Florin de câte ori vine acasă primul lucru pe care îl aude este: <<Tati, ne jucăm rugby?>> <<Adam, am venit de la antrenament… Sunt puțin obosit>>. <<Da, tati, te las puțin, dar ne jucăm?>> Și cam asta se întâmplă în fiecare zi în casă”, a mai spus Alexandra.

”Rugby-ul educă”

De la eveniment n-avea cum să lipsească președintele Alin Petrache. „Crește inima în noi în clipa în care vedem din nou Arcul de Triumf plin de copii. Sunt copii extrem de mici, care îmbrățișează balonul oval de la o vârstă fragedă. Chiar și băiatul meu are 4 ani și merge la antrenament.

Suntem aici prezenți de fiecare dată, avem antrenamente regulate, pentru că mișcarea înseamnă sănătate, educație, viitor și o națiune bună din punct de vedere fizic și mental. Avem acest turneu la care participă peste 400 de copii, la Cluj la fel, avem un turneu de copii și juniori, avem un turneu la Iași, un turneu feminin”, a mărturisit șeful federației.

În mijlocul celor mici, președintele Federației Române de Rugby și-a amintit de începuturile sale în sport.

„Rugbyul l-am început destul de târziu, sportul l-am început destul de devreme. La 2 ani și jumătate mă apucasem deja de natație. Am început de mic, am jucat și tenis o perioadă, după care m-am apucat de rugby. Am dorit să îmbrățișez un sport bărbătesc într-un final. Alegerea cred că a fost minunată. Nu puteam să fac alta mai bună.

Cred că a fost alegerea vieții mele și iată că sunt într-un moment în care pot spune că mi-am împlinit cariera de sportiv profesionist”, a povestit Petrache, care a avut un mesaj și pentru părinții care sunt reținuți când vine vorba despre rugby.

„Rugbyul este un sport care educă, un sport care te pregătește pentru viață. Este un sport în care patriotismul, onoarea, dragostea, iubirea sunt valori pe care trebuie să le îmbrățișăm de fiecare dată. Rugbyul e viitorul unei țări. Iată, țările puternice cu care dorim să ne comparăm, au un rugby extrem de bine dezvoltat”, le-a transmis președintele federației.

 

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari