Anunţul momentului pentru Mircea Lucescu! Antrenorul român şi-a depăşit rivalii. Topul în care le-a luat faţa multor vedete

Anunţul momentului pentru Mircea Lucescu! Antrenorul român şi-a depăşit rivalii. Topul în care le-a luat faţa multor vedete.

Revista FourFourTwo a creat un top 100 al celor mai buni tehnicieni din istorie, printre cei care se regăsesc în clasament fiind și Ștefan Kovacs, Emerich Jenei sau Mircea Lucescu.

Anunţul momentului pentru Mircea Lucescu

„Il Luce” se situează pe locul 87 în topul britanicilor: „Lucescu este o legendă a lui Shakhtar. Este profesorul nostru nu doar în privința fotbalului, ci în viață în general”, a spus Dario Srna, conform FourFourTwo.

„Srna nu a exagerat deloc. Lucescu își îndemna adesea echipa cosmopolită să studieze, să citească, să învețe limbi noi și uneori chiar să gătească. Antrenorul român a obținut 13 titluri naționale în campionatele Europei.

Inclusiv 8 plus Cupa UEFA în cei 12 ani petrecuți la Shakhtar Donetsk. Acum este la Dinamo Kiev, după o scurtă perioadă ca selecționer al Turciei”, au scris cei de la FourFourTwo.

Jurnaliștii britanici au rememorat apoi victoria Stelei din finala Cupei Campionilor Europeni (1986).

„În 6 ani înainte de venirea sa la echipă, Steaua nu trecuse de turul 1. Apoi, sub comanda lui Emerich Jenei a mers până la capăt și a devenit prima echipă din Europa de Est care câștigă trofeul.

După o finală în care a învins FC Barcelona. Jenei a câștigat 5 titluri de antrenor cu Steaua și a readus România la Campionatul Mondial după 20 de ani, în 1990. Apoi a trimis Anglia acasă în 2000.

Probabil este fanul lui Phil Neville (n.r. – Phil Neville a comis un penalty la Viorel Moldovan în 2000, Ganea a transformat și a adus calificarea României în detrimentul Angliei.)”, au scris jurnaliștii de la FourFourTwo despre Emerich Jenei, clasat pe locul 63 în topul celor mai buni antrenori din lume.

Ștefan Kovacs, în topul FourFourTwo

Ștefan Kovacs, de două ori câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Ajax Amsterdam, se situează pe poziția 62 în topul FourFourTwo.

„Anii de glorie ai lui Ajax au început sub comanda lui Rinus Michels – dar istoria de multe ori îl uită pe Ștefan Kovacs, românul care l-a înlocuit. Kovacs le-a oferit o mare doză de libertate în teren jucătorilor săi de top, în special lui Johan Cruyff și Piet Keizer.

Și a obținut recompensele cu două titluri consecutive în Cupa Campionilor și Eredivisie, în 1972 și 1973. Rămâne singurul antrenor străin din istoria naționalei Franței și omul care a pus bazele academiei de la Clairefontaine”, au scris cei de la FourFourTwo despre Ștefan Kovacs.

Top 10 cei mai buni antrenori din istorie, conform FourFourTwo

10. Valeri Lobanovski
9. Ernst Happel
8. Helenio Herrera
7. Matt Busby
6. Arrigo Sacchi
5. Pep Guardiola
4. Bill Shankly
3. Johan Cruyff
2. Rinus Michels
1. Alex Ferguson.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed