Ștefan Iovan, dezvăluire la 36 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni: Relațiile de joc le îmbunătățisem la nivel de artă

Ștefan Iovan (61 de ani), căpitanul de la Sevilla, în lipsa lui Tudorel Stoica (67 de ani), căpitanul de drept al echipei, absent din marea finală din cauza cumului de cartonașe galbene, a ținut să vină, sâmbătă, la Digisport, cu o noutate legată de acel meci.

7 mai este cea mai importantă zi din istoria Stelei, dar și a fotbalului românesc. În 1986, pe Stadionul ”Sanchez Ramon Pizjuan”, din Sevilla, Steaua câștiga cel mai râvnit trofeu la nivel de cluburi din Europa, după 2-0 cu FC Barcelona. Finala a fost decisă după loviturile de departajare.

”Cred că totul a fost spus despre acea finală, dar eu vreau să vin cu o noutate. Pe vremea aceea, știți foarte bine, nu existau rapoartele de azi. În acel joc, noi am dominat prin posesie Barcelona. Am avurt controlul jocului, eram așa de liniștiți și de lucizi, încât foarte greu au ajuns la poarta noastră.

Și dacă au ajuns, au făcut-o o dată sau de două ori, dar era vorba de Barcelona, care, până la urmă, juca acasă.

Dar, noi impuneam stilul de joc, nu adverasrul.

Relațiile de joc le îmbunătățisem la nivel de artă, valoarea și calitățile diferite ale jucătorilor au contat enorm. Nea Imi a combinat toate aceste calități și a ținut echipa unită”, a spus Iovan

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed