Anunț de ultimă oră. Un cunoscut jucător de tenis a fost suspendat. Ce substanță a folosit

Fernando Verdasco a fost suspendat pentru o perioadă de două luni. Spaniolul a încălcat involuntar reglementările antidoping după ce a uitat să-şi reînnoiască permisul pentru a consuma o substanţă interzisă, metilfenidat.

Medicii i-au prescris lui Verdasco această substanță pentru tratarea tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD).

Fernando Verdasco

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că urmele substanței au apărut la un control antidoping făcut de spaniol în luna februarie, atunci când a participat la turneul de la Rio de Janeiro.

Când se încheie perioada de suspendare

„Jucătorul a recunoscut încălcarea regulilor antidoping. A explicat că a fost diagnosticat cu ADHD şi că a folosit în mod legitim metilfenidat, ca medicament prescris pentru tratarea afecţiunii, în conformitate cu Excepţia de utilizare terapeutică (AUT).

ITIA acceptă că jucătorul nu a avut nicio intenţie de a trişa. Infracţiunea sa a fost involuntară şi neintenţionată şi că nu are nicio vină sau neglijenţă semnificativă”, se arată în comunicat.

Perioada de suspendare se va încheia pe 8 ianuarie 2023.

Cea mai bună clasare a lui Fernando Verdasco în ATP a fost locul 7 în aprilie 2009.

În acest moment, jucătorul din Spania este la Campionatul Mondial din Qatar.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari