Antrenoarea Larisa Iordache, nostalgică în sala de la Onești: `Am vrut să fiu Nadia`

Antrenoarea Larisa Iordache, nostalgică în sala de la Onești: `Am vrut să fiu Nadia`

Ajunsă deja la a noua ediție, Cupa „Nadia Comăneci”, concurs organizat la Onești, în orașul natal al marii noastre campioane, este deja o miză pentru micile gimnaste.

Anul acesta, printre antrenoare s-a numărat o fostă sportivă a Nadiei Comăneci, dar și, pentru prima dată ca tehniciană, și fosta mare campioană Larisa Iordache.

Antrenoarea Larisa Iordache, amintiri de gimnastă

Acum antrenoare, Larisa Iordache a revenit cu plăcere la Onești, acolo unde a mai fost în cantonament când era la lotul de junioare.  

„Am început gimnastica cu Nadia Comăneci în gând. Când am întâlnit-o prima dată eram un copil, aveam 16 ani. Eram la o etapă de Cupă Mondială, la Cupa Americii.

Și atunci pe moment nu am realizat când a venit la noi și ne-a spus: Fetelor, curaj, o să fie frumos la concurs… Pentru mine era o mândrie. Cea mai mare gimnastă, cel mai important om al țării și al lumii stătea lângă mine și îmi spunea că o să fie bine”, a spus Larisa Iordache.

Larisa încearcă să le insufle micilor sale eleve dragostea pentru gimnastică și să le dea aceleași sfaturi pe care le-a primit și ea, inclusiv de la Nadia.

„Țin minte că Nadia mi-a spus să fac ceea ce îmi place și asta încerc să le transmit și eu fetelor. Să facă ceea ce le place și să muncească, dar să se și distreze în același timp. Pentru că atunci când îmbini plăcerea cu munca e un pachet genial pentru un sportiv”, a mai spus Larisa Iordache.

Sfaturi de la Nadia

Tehnician cu vechi ștate în gimnastica feminină, Lăcrămioara Moldovan a avut privilegiul de a fi pregătită în perioada junioratului chiar de Nadia Comăneci.

„Sincer, era prea blândă. Tot timpul amabilă, tot timpul să ne învețe. Și am iubit-o, chiar am iubit-o ca antrenoare, nu doar ca valoare. Era foarte apropiată de noi. Știa ce înseamnă antrenamentele dure, ce înseamnă competiția, ce înseamnă o durere”, a dezvăluit Lăcrămioara Moldovan, antrenoare și la lotul național.

Lăcrămioara Moldovan urmează și acum sfaturile primite de la Nadia când era copilă. „Mi-a spus să nu renunț niciodată la visul meu și să merg până la capăt indiferent că am căzut sau nu. Să mă ridic și să merg înainte”, a mărturisit antrenoarea.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed