Andrei Ungur, dezvăluiri inedite după ce a adus prima medalie pentru România la Campionatele Europene de înot: ‘De cinci ani nu am mai făcut Crăciunul acasă’

Andrei Ungur, dezvăluiri inedite după ce a adus prima medalie pentru România la Campionatele Europene de înot. Sportivul care se antrenează în SUA va fi alături de familia sa de Crăciun, după cinci ani în care a stat departe de cei dragi.

Andrei Ungur a câștigat la competiția de la Otopeni medalia de bronz în proba de 100 m spate.

Andrei Ungur, dezvăluiri inedite

Pentru Andrei Ungur medalia de bronz de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt este cel mai mare succes din carieră. În vârstă de 25 de ani, acesta și- a petrecut ultimii cinci ani la facultate, în SUA.

Absolvent al Universității din Utah, Andrei spune că perioada petrecută acolo l-a făcut să se acomodeze atât de bine cu bazinul scurt.

„De cinci ani mă antrenam în bazin scurt și ăsta e favoritul meu. În bazin lung am impresia că nici nu mă pricep așa de bine. Sunt ca și două sporturi diferite”, a declara Andrei Ungur.

După cinci ani petrecuți la Universitate în SUA, Andrei Ungur va face primul Crăciun acasă, alături de familie. Originar din Firiza, o localitate alipită municipiului Baia Mare, Andrei spune că la ei încă se mai țin tradițiile.

„De cinci ani nu am mai făcut Crăciunul acasă, de când am fost plecat. Mergeam cu colindul, dar nu știu dacă s-a mai păstrat tradiția în ăștia cinci ani în care am fost plecat. Unde stau eu, în Firiza, e posibil să mai vină colindătorii, dar în Baia Mare și în orașe am auzit că nu prea se mai ține tradiția. Numai așa, între familii, se merge la colindat între prietenii de familie și la bunici”, a povestit înotătorul.

Ungur recunoaște că de fiecare dată când e plecat de acasă, abia așteaptă să se întoarcă în casa părintească, acolo unde mama lui îi face felul de mâncare preferat.

„Cred că o să mă aștepte cu ciorbă rădăuțeană. În SUA am fost nevoit să învăț să gătesc. Știu să fac dish-uri românești și mexicane. Am încercat de câteva ori să fac și prăjituri, dar nu mi-a ieșit așa de bine”, a mai spus medaliatul cu bronz de la CE.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed