Amina Roxana Capezan, medalie de aur la Campionatul European de lupte U23

Amina Roxana Capezan a câştigat, vineri, medalia de aur la categoria 65 kg, la Campionatul European de lupte Seniori U23, de la Bucureşti. Capezan a învins-o în finală pe Birgul Soltanova (Azerbaidjan) cu 6-5.

Pe treapta a treia a podiumului au urcat sportiva franceză Iris Mathilde Thiebaux şi letona Elma Zeidlere.

Alte trei românce au pierdut meciurile pentru medaliile de bronz. La cat. 53 kg, Beatrice Ionela Ferenţ a fost învinsă de germanca Anastasia Blayvas şi s-a clasat pe locul 5. Gabriela Cic a pierdut confruntarea cu Viktoria Vesso (Estonia), la cat. 62 kg. În cadrul cat. 72 kg, Paula Aurelia Izabela Rotaru a cedat în duelul cu maghiara Noemi Szabados.

Rezultate la masculin

La cat. 57 kg, Valentin Andrei Bărbulescu a fost învins în preliminarii de elveţianul Thomas Epp.

În cadrul cat. 65 kg, Daniel Marian Sandu a pierdut în calificări în faţa turcului Hamza Zopali. La cat. 70 kg, Eduard David Lenard l-a învins în optimi pe suedezul Shwe Win, însă a pierdut în sferturi în faţa georgianului Davit Paţinaşvili.

Gigi Marian Subţirică a pierdut în preliminariile cat. 79 kg în faţa georgianului Vladimeri Gamkrelidze, însă va evolua în recalificări în faţa israelianului Max Kasperovich.

La cat. 97 kg, Georgian Florin Tripon a fost învins în sferturi de maghiarul Richard Vegh.

La CE U23 de la Bucureşti (13-19 martie), delegaţia României a câştigat până acum cinci medalii până acum: două de aur – prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) la greco-romane şi Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg), una de argint – Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg) şi două de bronz – Ana Maria Pîrvu (cat. 50 kg) şi Ana Maria Puiu (cat. 59 kg).

Prin rezultatele obținute de luptătoarele noastre la acest Campionat European Seniori U23, România scrie istorie și se clasează și pe locul 3 pe Națiuni, cu 128 de puncte.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed