Se complică rău situația la Manchester United: favoritul suporterilor se retrage

Manchester United își caută revenirea la gloria de odinioară, iar în opinia fanilor primul pas ar fi să scape de proprietarii clubului.

Familia Glazer vrea să vândă clubul, însă negocierile sunt mai grele decât s-a anticipat. La prima selecție de oferte, nici una nu a atins pretențiile americanilor.

Miercuri, ultima strigare pentru Manchester United

Miercuri, 22 martie 2023, va fi ziua decisivă pentru vânzarea lui Manchester United. Familia Glazer așteaptă o ofertă care va depăși 5 miliarde de euro, dar condiția este greu de îndeplinit.

Favoritul suporterilor ”diavolilor roșii” este miliardarul englez Jim Ratcliffe. El este originar din Manchester și este fan de o viață al echipei.

Totuși, Ratcliffe consideră nejustificat prețul pe care îl solicită cei din familia Glazer pentru vânzarea clubului.

Într-un interviu pentru Wall Street Journal, Jim Ratcliffe a descris clubul ca un „activ comunitar” mai degrabă decât unul financiar.

„Cum stabileşti preţul unui tablou? Cum faci să decizi preţul unei case? Nu are legătură cu cât de mare este costul construcţiei sau cât costă pictatul”, a spus Radcliffe.

„Ceea ce nu vrei să faci este să plăteşti preţuri stupide pentru lucruri, deoarece atunci vei regreta ulterior”, a adăugat miliardarul.

Potrivit Sky Sports, Manchester United urmează să primească mai mult de cinci oferte înainte de termenul limită de miercuri.

Statul Qatar, favorit la licitație

Micul stat din Asia, care a găzduit Cupa Mondială în 2022, ar fi făcut o ofertă care ar putea depăși 5 miliarde de euro. Oferta ar fi fost făcută prin intermediul fundației Nine Two.

Cel mai probabil, dacă tranzacția se va efectua, familia Glazer va vinde clubul abia la finalul acestui sezon, pentru a nu crea mai multe probleme administrative pentru Manchester United.

Qatarezii mai dețin deja și clubul francez PSG, prin intermediul Qatar Sports Investment. Potrivit presei franceze, o posibilă preluare a clubului englez nu înseamnă vânzarea PSG-ului.

Oferta din Qatar este cea mai plauzibilă de până acum. Șeicul Jassim Bin Hamad Al Thani a făcut singura ofertă care se oferă să plătească și datoria clubului. Suma pe care United o datorează este estimată la 580 de milioane de euro.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed