România a câștigat o medalie de argint și două de bronz la Europenele U23 de lupte / Foto

Sportivele din România au cucerit trei medalii la Campionatele Europene de lupte U23 de la Bucureşti.

Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg) a luat argintul în timp ce Ana Maria Pîrvu (cat. 50 kg) şi Ana Maria Puiu (cat. 59 kg) au urcat pe a treia treaptă a podiumului.

Andreea Ana, a fost învinsă în finală de suedeza Emma Jonna Denise Malmgren. Miercuri,  trecuse în preliminarii de franţuzoaica Laurie Aurelie Celine Lesaffre. În sferturi a învins-o pe italianca Immacolata Danise, iar în semifinală a dispus de ucraineanca Maria Vinik.

„Rămâne regretul că nu am reuşit să îmi apăr titlul de anul trecut, însă mă gândesc mai departe acum. Am obiective mai mari anul acesta. Îmi doresc în viitor să obţin o medalie la Campionatele Mondiale de seniori. Gândul zboară însă spre Jocurile Olimpice de la Paris, nu are cum altfel. Dar mai am de muncit”, a spus vicecampioana europeană U23

Ana Maria Pîrvu a cucerit o medalie de bronz la cat. 50 kg, după ce a întrecut-o în meciul decisiv pe Gabija Dilyte (Lituania).

În limitele cat. 59 kg, Ana Maria Puiu a obţinut bronzul după un meci cu bulgăroaica Fatme Tahir Şaban.

Joi, la cat. 76 kg, Elena Irina Margaş a pierdut meciul pentru bronz cu turcoaica Mehtap Gultekin.

România, în cursa pentru medalii

La cat. 53 kg, Beatrice Ionela Ferenţ a învins-o în sferturi pe Vestina Daniseviciute (Lituania), a pierdut semifinala cu ucraineanca Lilia Malanciuk, dar va lupta, vineri, pentru bronz, cu bulgăroaica Mihaela Jivkova Mihova sau cu germanca Anastasia Blayvas.

În cadrul cat. 57 kg, Georgiana Carla Lircă a fost învinsă în sferturi de italianca Aurora Russo.

Gabriela Cuc a trecut în sferturile cat. 62 kg de poloneza Paulina Malgorzata Danisz, dar a pierdut semifinala cu ucraineanca Irina Bondar. Vineri o va întâlni pe estoniana Viktoria Vesso pentru medalia de bronz.

La cat. 65 kg, Amina Roxana Capezan şi-a asigurat o medalie prin calificarea în finala de vineri.

La cat. 72 kg, Paula Aurelia Izabela Rotaru a pierdut în sferturi meciul cu poloneza Wiktoria Choluj, dar va lupta pentru bronz, vineri, cu maghiara Noemi Szabados.

România mai câştigase până acum o medalie la Europenele U23 de la Bucureşti, aur prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg), la greco-romane.

România participă cu 30 de luptători la competiţie, câte zece la fiecare stil.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed