Lovitură totală pentru Ion Ţiriac! Magnatul a ratat o afacere importantă. Dezvăluiri incredibile din interior ies la iveală abia acum. S-a aflat ce voia să facă unul dintre cei mai bogaţi români.
Ion Ţiriac este al doilea cel mai bogat român, conform presei de specialitate. Averea acestuia este de circa 1,5 miliarde de dolari.
Lovitură totală pentru Ion Ţiriac!
Totuşi, nu toate afacerile pe care Ion Ţiriac le pune la cale îi şi ies. Magnatul a dorit să construiască un patinoar în complexul sportiv Dinamo. A fost însă blocat. S-a aflat şi de ce oamenii de la CS Dinamo l-au blocat pe magnat. Chiar președintele clubului sportiv, Ionuț Popa a venit cu precizări importante.
Oficialul spune că a discutat cu miliardarul. Din cauza faptului că s-a amânat construcția noului stadion s-a ajuns și la tergiversarea lucrărilor pentru un patinoar în Ștefan cel Mare.
„A fost o discuție cu domnul Țiriac acum un an și jumătate referitor la construcția unui patinoar. A venit și un specialist din Harghita și ne-a făcut o propunere de patinoar. Un proiect similar dezvoltat în zona lor, acolo.
Dar m-am gândit că ar fi incorect față de suporteri și față de Dinamo să dăm drumul unui proiect în fața stadionului. Aș vrea să focusez toți oamenii și toate nevoile clubului către stadion. Începea un alt proiect și nu văd de ce să o facem înaintea stadionului.
Vreau că prioritate să fie doar stadionul. Stăm și așteptăm de la grupul care a câștigat licitația… costul mă interesează, nu proiectarea. Proiectarea îți dă un preț aproximativ”, a spus Ionuț Popa, conform playsport.ro.
Dinamo va avea parte de o arenă nouă, multifuncțională, de care vor beneficia atât fotbaliștii, cât și ceilalți atleți. Vechea arenă ar urma să fie demolată în acest an. Apoi, cel mai probabil în 2026, va fi inaugurat noul stadion. În acest moment, se pun la punct ultimele detalii din proiect.
Dotările noului stadion Dinamo:
Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;
Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;
Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încălzire și degivrare;
Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoțitorii acestora;
Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;
Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
Restaurant (pub);
Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;
Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;
Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);
Sala ospitalitate VIP;
Spaţii vânzare bilete;
Spaţii tehnico-administrative;
Cabinet medical de prim ajutor;
Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
Camera VAR;
Infrastructură modernă de comunicații;
Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
Spații depozitare utilaje întreținere teren;
Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini);