Spania i-a găsit rapid înlocuitor lui Luis Enrique! L-au dat afară după dezastrul de la Cupa Mondială 2022

Spania i-a găsit rapid înlocuitor lui Luis Enrique! Pe selecţioner l-au dat afară după dezastrul de la Cupa Mondială 2022. Acesta a ratat obiectivul, deşi ibericii erau printre favoiţii la trofeu.

Cupa Mondială 2022 a fost un fiasco pentru Spania. Ibericii au ieşit încă din optimi, fiind eliminaţi de Maroc la penalty-uri.

L-au dat afară după dezastrul de la Cupa Mondială 2022

Acum, Federaţia Spaniolă s-a mişcat repede. După ce l-a dat afară pe Luis Enrique, şefii fotbalului iberic i-au numit şi succesorul.

L-au numit în funcție pe Luis de la Fuente, care ocupa postul de selecționer la Spania U21. Astfel, antrenorul nu se va mai duela cu tricolorii mici la EURO U21, turneu găzduit de Cluj-Napoca și București în vara anului viitor.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al Federației de Fotbal din Spania. „Federația de Fotbal din Spania l-a ales pe Luis de la Fuente ca nou selecționer. Directorul sportiv, Jose Molina, a înaintat un raport către președintele Luis Rubiales, în cadrul căruia l-a recomandat pe antrenorul care o pregătea până acum pe Spania U21.

Noul antrenor își va face debutul în martie, în preliminariile EURO 2024, iar primele meciuri conduse vor fi cele cu Norvegia și Scoția. Odată ce numirea lui va fi ratificată de către comitetul executiv, Luis de la Fuente va fi prezentat luni, pe 12 decembrie”, au anunțat spaniolii, pe site-ul oficial.

Fost fotbalist, Luis de la Fuente și-a început cariera de antrenor la echipa secundă a lui Athletic Bilbao, pe care a pregătit-o vreme de 5 ani. Apoi, după câteva luni petrecute la Alaves, urmate de o pauză de aproximativ doi ani, tehnicianul a fost numit selecționerul Spaniei U19.

Din 2013 și până acum, Luis de la Fuente a pregătit selecționatele U18, U19 și U21 ale Spaniei. În 2021, a dus echipa olimpică a Spaniei în finala cu Brazilia, pierdută cu scorul de 1-2. Antrenorul a condus și echipa mare a Spaniei, anul trecut, într-un meci cu Lituania, din cauza problemelor legate de COVID-19.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed