Victor Orban, prezent la inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc. Csikszereda U18 a jucat cu Ungaria U18

Stadionul din Miercurea Ciuc a fost inaugurat cu un meci între Csikszereda U18 și Ungaria U18. Șefii clubului își doreau ca partida inaugurală să se joace între selecționata Ținutului Secuiesc U 18 și cea similară a Ungariei, dar FRF le-a dat planurile peste cap și a transmis că nu este de acord cu meciul. Asta după ce FK Csikszereda și-ar fi dorit ca primul meci de pe noul stadion să se joace între România U18 și Ungaria U 18, dar nici acest lucru nu a  fost posibil.

Înaintea partidei din această seară pe noua arenă a fost afișat și steagul așa-zisului Ținut Secuiesc.

La meci au participat Viktor Orban, premierul Ungariei, și Eduard Novak, ministrul Sportului.

Viktor Orban a fost prezent în tribune și la meciul celor de la Sepsi OSK din Conference League.

Comunicat FRF

”Referitor la evenimentul ce va avea loc azi la Miercurea Ciuc, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări:

– Meciul Ținutul Secuiesc U18 – Ungaria U18 nu a fost aprobat de Federația Română de Fotbal.

– Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.

– Totodată, Federația Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraș:

  • Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecționata similară a Ungariei, în luna august.
  • Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august și 1 septembrie.
  • – Referitor la solicitarea inițială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acțiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparțin.- De asemenea, Federația Română de Fotbal a informat Federația Maghiară de Fotbal, precum și forurile internaționale FIFA și UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menționată.- Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecționata Ungariei U18 și echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o.

    – Federația Română de Fotbal urmărește cu interes situația și va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc”, a transmis FRF, printr-un comunicat.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed