Un fost selecționer, avertisment pentru Edi Iordănescu. Mircea Rădulescu i-a transmis ce este obligat să facă înainte de EURO 2024

Mircea Rădulescu a analizat prestația naționalei României din meciul amical cu Irlanda de Nord. Jocul l-a nemulțumit, însă nu își face probleme fiind convins că Edi Iordănescu va găsi cea mai bună formulă.

Fostul selecționer al României a avut însă un sfat pentru Iordănescu. I-a transmis ce este obligat să facă dacă vrea ca echipa să aibă o evoluție bună la EURO 2024.

Mircea Rădulescu: „Nu m-a entuziasmat meciul”

România a jucat primul amical din acest an cu Irlanda de Nord, scor 1-1. După meci au apărut mai multe voci care i-au făcut praf pe tricolori. Mircea Rădulescu nu își face însă griji.

„E greu să analizezi un astfel de meci cum a fost cel cu Irlanda de Nord. O bună bucată de timp au fost precipitații de ambele păți, iar rezultatul  a fost conform cu prestațiile echipelor. S-a vrut verificarea unor formule de joc, și Edi a avut un bun prilej să facă constatări care îi vor folosi la meciurile oficiale. Meciul nu m-a entuziasmat, i-aș acorda nota 6″, a mai spus Mircea Rădulescu, pentru sportbull.ro.

În meciul din această seară cu selecționata Columbiei, Mircea Rădulescu se așteaptă să vadă o echipă care se ridică la nivelul așteptărilor. România va juca de la ora 21.30, la Madrid, pe terenul celor de la Atletico.

„Cred că în meciul din această seară Edi va folosi o formulă care este mai aproape de cea pentru Euro. Apreciez că federația și staff-ul naționalei a reușit să organizeze un astfel de meci. Ne-am mai întâlnit cu ei și în trecut. Echipa are o cu totul altă forță decât Irlanda de Nord. Să nu uităm nici de tehnică și viteză. 

Cred că Edi va face o formație la un alt nivel decât ce am văzut vineri și meciul va fi unul interesant.  Trebuie să ne ridicăm la nivelul acestui meci. Va fi un examen exigent din care cred că selecționerul va trage mai multe concluzii.”, a spus fostul selecționer Mircea Rădulescu.

Ce este obligat să facă Edi Iordănescu înainte de EURO 2024

Fostul selecționer îl sfătuiește pe Iordănescu să nu neglijeze un aspect extrem de important. Pregătirea mentală a jucătorilor.

„Îmi permit să-i dau și un sfat, mai ales pentru că eu împreună cu Mircea Lucescu am participat la un campionat european, cel din Franța. Atunci la EURO 84 noi am avut o gupă de foc. Știm pe pielea noastră ce înseamnă o participare la un asemenea nivel. Sun mulți cei care consideră campionatul european superior celui mondial. 

Cred că Edi ar trebui să fie extrem de atent când vine vorba despre pregătirea mentală a jucătorilor. Este foarte important să rezolve acest lucru și echipa să nu aibă complexe pe teren. Să joace de la egal la egal, și de ce nu și la victorie. 

Există însă un semn de întrebare când vine voba despre evoluțiile jucătorilor la club. Depinde câte minute au jucat, depinde care este starea lor de sănătate să nu existe accidentări și de asemenea să nu apară probleme personale”, a mai spus antrenorul.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Marius Şumudică s-a enervat cumplit! Dezvăluiri despre Florin Niță. Ce l-a enervat pe antrenor

Marius Șumudică a recunoscut ce salariu i-au acordat oficialii...

Greşeala uriaşă a lui Gigi Becali! Dumitru Dragomir s-a dezlănţuit. Avertismentul fostului şef LPF

Mitică Dragomir a analizat cel mai eficient transfer efectuat...

Ofertă bombă pentru Adrian Mutu! Briliantul, aproape de a reveni în Superliga. Chiar antrenorul a dezvăluit totul

Ofertă bombă pentru Adrian Mutu, tehnicianul care în ultimul...

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed