Tragedie cumplită în sport! S-a stins din viaţă o adevărată legendă. Boala cumplită care i-a adus sfârşitul

Tragedie cumplită în sport! S-a stins din viaţă o adevărată legendă. Boala cumplită care i-a adus sfârşitul. A marcat istoria baschetului prin prestaţiile sale absolut stelare de-a lungul timpului.

Tragedie cumplită în baschet. S-a stins din viaţă legendarul Bill Walton, la vârsta de 71 de ani. Acesta a fost cel mai valoros jucător (MVP) și dublu campion al NBA (National Basketball Association) din SUA.

Tragedie cumplită în sport!

Tragedia s-a produs luni, după ce fostul mare sportiv a pierdut lupta cu cancerul. Era înconjurat de familie când a decedat. Era cunoscut sub numele de „Big Red” pentru mărimea și culoarea părului său, comform dw.com.

Cariera lui Walton a început în facultate, la UCLA. Apoi, Walton a câștigat primul său campionat NBA cu Portland Trail Blazers în 1977 și a fost desemnat MVP al ligii în anul următor.

A avut o perioadă la Clippers, la San Diego și Los Angeles, apoi s-a transferat la Boston Celtics. Acolo, a câștigat un al doilea titlu în 1986. Walton a fost inclus în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame în 1993 și în College Basketball Hall of Fame în 2006. Numărul său 32 este retras de UCLA și de Trail Blazers.

După cariera de jucător, Walton și-a depășit handicapul de vorbire la 20 de ani pentru a deveni un prezentator și comentator popular pentru meciurile de baschet la nivel universitar și NBA. „Bill Walton a fost o adevărată legendă – un jucător extraordinar, un comentator talentat și o parte vitală a organizației Blazers”, a declarat într-un comunicat echipa de baschet Trail Blazers.

„Dar Bill a fost mult mai mult decât baschet, a fost mai mare decât viața. Personalitatea sa optimistă și vibrantă va fi pentru totdeauna amintită și prețuită, iar organizația noastră, Rip City și toți cei care l-au cunoscut îi vor simți profund lipsa”, mai spune sursa citata.

Kareem Abdul-Jabbar a postat un mesaj de adio pe rețelele de socializare. „Prietenul meu foarte apropiat, colegul meu Bruin și rival în NBA Bill Walton a murit astăzi. Iar lumea se simte mult mai grea acum. Pe teren, Bill a fost un jucător feroce, dar în afara terenului nu era fericit decât dacă făcea tot ce putea pentru a-i face fericiți pe toți cei din jurul său. A fost cel mai bun dintre noi”, a scris Abdul-Jabbar.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed