Tragedie cumplită în România! S-a stins din viaţă o legendă. A scris istorie în sport

Tragedie cumplită în România! S-a stins din viaţă o legendă. A scris istorie în sport. Este vorba despre cel mai mare antrenor pe care l-a avut ţara noastră la volei. A decedat la vârsta de 98 de ani.

Tragedie cumplită în sport. A decedat cel mai mare antrenor din România. Este vorba despre Tănase Tănase.

Tragedie cumplită în România!

Tănase Tănase ave aîn palmares peste 2400 de partide oficiale în calitate de antrenor principal, dintre care 205 au fost meciuri ale României și 239 de întâlniri din competiții europene!

Nea Tică, așa cum era cunoscut în lumea voleiului, a condus Steaua București la cinci titluri de campioană națională între 1967 și 1971. Tot cu Steaua a jucat finala Cupei Campionilor Europeni (1969) și alte două semifinale. A mai câștigat un titlu cu echipa feminină a Rapidului, în 1992. Tot cu giuleştencele a atins semifinalele Cupei Campionilor Europeni, conform prosport.ro.

«Eu am fost formator de jucători! Am lansat fix 90 pe prima scenă. Asta e marea performanță!», spunea antrenorul. Ca jucător, a evoluat la Petrolul Ploiești, Dinamo Brașov și Tractorul Brașov. Ca antrenor a pregătit Dinamo Brașov, Tractorul Brașov, Steaua București, Electrotehnica Bistrița, Rapid București, Romradiatoare Brașov și LPS Brașov. În 2022, la finala Cupei României, de la Brașov, a primit din partea echipei tricoul Stelei înaintea partidei cu Arcada Galați.

«Steaua e echipa mea de suflet, clubul la care am cucerit cinci titluri consecutive de campion. Îmi aduc aminte, în 1967, când am obținut primul titlu de campion din istoria stelistă! Acea aniversare chiar a fost una de neuitat, pentru că în acel an toate secțiile de jocuri sportive, volei, baschet, handbal, fotbal, au cucerit titlurile de campioane!», declara legendarul antrenor în 2022, la 96 de ani.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed