Tragedia momentului în România! S-a stins din viaţă o adevărată legendă. A făcut parte din generaţia de aur a sportului

Tragedia momentului în România! S-a stins din viaţă o adevărată legendă. A făcut parte din generaţia de aur a sportului românesc. Toată lumea a rămas marcată atunci când a auzit tragica veste.

Tragedie uriaşă în România. S-a stins din viaţă un mare campion, dar şi un important antrenor.

Tragedia momentului în România!

România este în stare de şoc. S-a stins din viaţă Ioan Marconi, fost campion național la atletism și antrenor al echipei naționale în anii ’70. Acesta a plecat în lumea celor drepţi la vârsta de 84 de ani.

Mai mult, Marconi a fost decan al Facultății de Sport din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș. A fost și cadru didactic la Universitatea Aurel Vlaicu, ambele instituții din Arad.

Una dintre marile figuri ale sportului din România ne-a părăsit. Tragica veste a fost anunțată pe pagina de Facebook a Asociației Județene de Atletism, organizație pe care Ioan Marconi a condus-o și a fost membru onorific. „Cu tristețe în suflet am fost anunțat de doamna Marconi că domnul Marconi Ioan, camaradul nostru din asociație, a încetat din viață în dimineața acestei zile. Drum lin printre îngeri, domnule profesor. Transmitem sincere condoleanțe întregii familii Marconi”, este mesajul trist al instituţiei.

Ioan Marconi a marcat sportul românesc prin activitatea sa. A avut o carieră impresionantă în sport. A devenit cunoscut la Universiada din 1964. Atunci, a obținut medalii de aur pentru România în probele de 100 și 200 de metri garduri, precum și în cursele de 400 și 800 de metri, inclusiv ștafeta de 4×400 de metri.

A devenit campion național în repetate rânduri în aceste probe și s-a afirmat ca un antrenor important. Printre elevii săi se numără Ibolya Korodi, care a obținut o prestigioasă clasare pe locul 4 la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980, în proba de ștafetă 4×400 de metri.

Marconi a fost de asemenea antrenorul lui Gheorghe Petronius în proba de 400 de metri garduri, iar acesta a fost selecționat în lotul olimpic pentru Munchen 1972. Din păcate, sportivul său s-a îmbolnăvit de hepatită chiar înainte de plecarea delegației române. Astfel, participarea sa la Jocurile Olimpice a fost împiedicată.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed