Simone Tempestini s-a clasat pe locul 8 în Raliul Poloniei

Simone Tempestini s-a clasat pe locul 8, duminică, în Raliul Poloniei, etapa a treia a Campionatului European de Raliuri. Fraţii Norbert şi Francesca Maior au obţinut cea mai bună clasare din cariera lor, un loc 2 în topul juniorilor.

Pe un model Skoda Fabia Rally 2 Evo şi cu Sergiu Itu copilot, Tempestini a avut o primă parte a raliului excelentă şi s-a clasat în permanenţă pe poziţiile fruntaşe, însă trei probe speciale mai complicate l-au trimis până pe locul 9 înainte de ziua decisivă.

Campionii României au încheiat în cele din urmă pe poziţia a opta, depăşind însă nume mari precum Efran Llarena (campionul european en titre), Pontus Tidemand (campionul mondial WRC2) sau Osian Pryce (campionul Marii Britanii).

Ce loc ocupă Tempestini în clasamentul general

Cu 11 puncte obţinute, Tempestini a urcat până pe locul 14 la general, deşi a lipsit de la etapa trecută. Clasamentul este dominat de neozeelandezul Hayden Paddon, în timp ce letonul Martin Sesks este al doilea.

„Am avut un ritm bun, pe un traseu dificil, iar dacă eram un pic mai inspiraţi în prima zi, acum cu siguranţă am fi avut o clasare mai bună, dar suntem mulţumiţi având în vedere concurenţa. Abia aşteptăm să începem următorul raliu”, a declarat Tempestini, potrivit agerpres.ro.

O performanţă excelentă a obţinut echipajul format din juniorii Norbert Maior şi Francesca Maior, care a încheiat pe locul 2 în topul juniorilor. Aceştia au fost depăşiţi doar de echipajul norvegian format din Ola Nore jr şi Rune Eilerstsen. Este cea mai bună clasare a celor doi fraţi în competiţia continentală, unde au revenit după o pauză de aproape un an. Printre cei pe care tinerii braşoveni i-au depăşit se numără şi Max McRae, nepotul legendarului Colin McRae.

Pentru ambele echipaje tricolore urmează o nouă provocare pe plan intern, acolo unde se vor număra printre cele 80 de echipaje care iau startul săptămâna viitoare în Raliul Argeşului.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed