Se cer compensații pentru lucrătorii migranți care au fost exploatați în Qatar pe șantierele Cupei Mondiale

Amnesty International a trimis o scrisoare șefilor FIFA prin care se cere să se ofere compensaţii pentru „lucrătorii migranţi exploataţi” în Qatar pe șantierele Cupei Mondiale.

Amnesty a donat FIFA tricouri de fotbal concepute special pentru această ocazie. Acestea au fost expuse la muzeul oficial al FIFA din Elveţia. Ele ilustrează hainele de lucru albastre şi vestele galbene fluorescente purtate de lucrătorii migranţi.

„Victimele încălcărilor odioase ale drepturilor omului comise cu ocazia Cupei Mondiale FIFA 2022 din Qatar merită să li se facă dreptate. Concret, propunem un plan şi un calendar de despăgubire a victimelor. Aceşti muncitori au fost maltrataţi pentru a face posibil o Cupă Mondială ce a adus miliarde de dolari pentru FIFA, dar care a venit cu un cost uman sub forma unor familii îndatorate sau a unor rude decedate”, a declarat Steve Cockburn, şeful departamentului de justiţiei economică şi socială la Amnesty International.

Câte persoane au semnat petiția

Până acum un milion de persoane din 190 de ţări au semnat petiţia prin intermediul platformei Avaaz.

Demersul vine după ce înaintea startului Cupei Mondiale, FIFA a promis înfiinţarea unui fond de ajutorare pentru muncitori. Dar, deocamdată niciun ban nu a fost dat celor care au muncit în șantiere.

Scrisoarea deschisă cere și ca FIFA să colaboreze cu Qatar pentru a se asigura că propriul său sistem de compensare este accesibil de la distanţă lucrătorilor ce au părăsit deja ţara, dar şi familiilor celor care au murit în îndeplinirea datoriei.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed