Scandal uriaş şi jigniri în Formula 1! Pilotul care ar putea fi coleg cu Max Verstappen, făcut praf. Ultima cursă, mărul discordiei

Scandal uriaş şi jigniri în Formula 1! Pilotul care ar putea fi coleg cu Max Verstappen, făcut praf. Ultima cursă, mărul discordiei. Este vorba despre Fernando Alonso, de la Aston Martin.

Legendarul Fernando Alonso, care ar putea fi noul coleg al lui Max Verstappen, a fost făcut praf. Totul a pornit de la accidentul în care a fost implicat ibericul şi Geroge Russell.

Scandal uriaş şi jigniri în Formula 1!

O simplă ciocnire a stârnit un mare scandal în Formula 1. Giedo Van der Garde, fost pilot Caterham, l-a făcut praf pe Fernando Alonso, de la Aston Martin. Asta după accidentul pe care i l-a cauzat lui George Russell în ultimul tur al cursei Marelui Premiu de Formula 1 de la Melbourne.

Fostul pilot Caterham, Giedo Van der Garde (19 curse și 0 puncte în F1), susține că sancțiunea este justificată, iar pilotului Aston Martin îi lipsește respectul. „Înțeleg sancțiunea. Chiar a mers prea departe. A fost un truc murdar din partea lui. Se vede cât de lent mergea față de virajul precedent. Manevra pe care a făcut-o a fost interzisă. Am foarte mult respect pentru Alonso, dar chiar a fost un imbecil. Și Russell a fost, dar mai puțin”, a precizat Van der Garde, în propriul său podcast, conform Marca.

Fernando Alonso a terminat pe locul 6 în MP al Australiei, după ce a primit o penalizare de 20 de secunde, o premieră în istoria Formulei 1. Comisarii au susținut faptul că Alonso a efectuat o manevră care ar fi putut fi potențial periculoasă.

În ultimul tur al cursei, George Russell a lovit violent parapetul și și-a distrus mașina, care a rămas în mijlocul circuitului, și a provocat neutralizarea finalului cursei. După acest incident, Russell și Alonso au fost chemați la audieri de comisarii FIA.

Russell și Alonso se aflau în duel pentru locul 6, când Russell a forțat depășirea. A pierdut controlul mașinii și s-a lovit de parapet. Cei doi au fost audiați de comisarii Federației Internaționale de Automobilism pentru a se stabili dacă spaniolul a provocat ieșirea în decor a lui Russell.

După cursă, britanicul a spus că rivalul său a frânat în viraj și asta l-a încurcat. „E clar că Alonso a frânat cu 100 de metri înainte de viraj, apoi a accelerat din nou și a luat virajul normal. Am văzut datele tehnice”, a spus George Russell, de la Mercedes.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed