Scandal uriaş în tenis! Războiul din Ucraina a pornit un conflict dur. Elina Svitolina, revoltată: ‘Cum puteți permite așa ceva?’

Scandal uriaş în tenis! Războiul din Ucraina a pornit un conflict uriaş. Elina Svitolina este  revoltată de una dintre deciziile celor de la WTA. De altfel, toate jucătoarele din Ucraina şi-au exprimat public nemulţumirile.

Războiul din Ucraina a declanşat un scandal imens. Totul a pornit în cadrul unei întâlniri online cu reprezentanți ai WTA și ai Consiliului Jucătoarelor.

Războiul din Ucraina a pornit un conflict uriaş

Elina Svitolina, Lesia Tsurenko și Marta Kostyuk au participat la o conferință online cu reprezentanți ai WTA și ai Consiliului Jucătoarelor. Sportivele au adresat mai multe întrebări referitoare la acțiunile WTA în timpul războiului declanșat de Rusia în țara vecină.

Elina Svitolina, Lesia Tsurenko și Marta Kostyuk susțin că nu au primit răspuns din partea reprezentanților WTA la mai multe întrebări pe care le-au adresat în cadrul întâlnirii. Cea mai revoltată dintre ele a fost Svitolina. Aceasta a criticat în mod special lipsa de reacție a forului mondial la declarațiile rusoaicei Anastasia Gasanova. „Cum puteți permite așa ceva?”, a spus Elina, conform minutei întâlnirii, postată pe contul de Twitter Ukrainian Tennis BTU.

Anastasia Gasanova a făcut o serie de declarații revoltătoare pro-Putin. „Dacă în Ucraina există bombardamente asupra oamenilor pașnici, e o tragedie, dar dacă asta se întâmplă în Rusia, e în regulă, așa merită. Dumnezeu nu le-a dat creier, din păcate!

De ce sunt atât de fericiți? Dacă vor să recupereze Crimeea… Distrugerea nu înseamnă construire. Am tăcut pentru mult timp, dar nu o voi mai face. Îmi voi spune povestea din 2014.

În 2013 am mers în orașul Odesa, unde aveam baza de antrenament. Toată echipa mea era de acolo, adică erau ucraineni. Pe atunci, sponsorul meu era și el ucrainean. Totul a mers bine până în 2014, când a fost o lovitură de stat. Au fost proteste masive acolo și, se spune, președintele Viktor Ianukovici a fugit din țară… Nu! De fapt, l-au amenințat că îl vor ucide.

Spun ce am văzut eu și prietenii mei cei mai apropiați. Am fost forțați să părăsim Ucraina. Potrivit martorilor, militarii ucraineni au ucis oameni doar pentru că vorbeau rusă. După 2 mai 2014 a fost imposibil să fie purtate echipamentul naționalei Rusiei, puteai fi împușcat fără ezitare.

Este interesant, pentru că Rusia, așa cum spun mulți, a ocupat Donețk, dar, din anumite motive, oamenii din Donețk vin la muncă în Rusia. De fiecare dată când am întrebat despre Donețk de-a lungul anilor, răspunsul a fost: ‘Acolo se împușcă!’. Știți reacția oamenilor din Donețk când Putin a anunțat operațiunea militară? Aveau lacrimi de fericire în ochi. Oamenii de acolo s-au obișnuit cu sunetele bombardamentelor până în clipa în care nu au mai reacționat la ele”, au fost declarațiile incredibile ale Anastasiei Gasanova, potrivit ole.com.ar.

De asemenea, atitudinea președintelui WTA, Steve Simon, le-a contrariat pe Elina Svitolina, Lesia Tsurenko și Marta Kostyuk! Simon ar fi spus că dacă jucătorii din Rusia și Belarus susțin războiul, atunci aceasta este doar părerea lor. Șeful WTA și-a exprimat, de asemenea, dorința ca rușii să participe la Olimpiadă după exemplul turneelor ​​de tenis, în ciuda războiului declanșat de Vladimir Putin.

Kostyuk solicită măsuri mai dure împotriva rusoaicelor. „Nimeni nu mi-a răspuns la întrebare… Am repetat-o ​​iar și iar și iar… Până când am auzit răspunsul de la Sloane Stephens (n.r. membră a Consiliului Jucătoarelor). Ea a spus că nu prea a înțeles la ce mă refer exact când vorbesc de condiții egale. Consiliul Jucătorilor este gata să-i ajute pe ucraineni și ar dori să știe ce se poate face pentru noi”, s-a plâns Marta.

„Am pus o întrebare simplă: noi, ucrainenii, avem parte de condiții egale cu rușii și bielorușii? Nu putem fi în siguranță acasă nici măcar o zi. Bazele de antrenament au fost bombardate. Țara este bombardată în fiecare zi. Nu avem legături de transport cu alte țări. Fiecare dimineață începe cu verificările dacă rudele sau pritenii au fost uciși. Din punct de vedere mental, ne aflăm sub stres constant”, a mai spus, revoltată, Marta Kostyuk, după întâlnirea cu WTA.

Distribuie articol:

COMENTARII

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed