‘Șampion lig’! Un gol ca ăsta nu s-a mai văzut niciodată: bate recordul mondial/ Video

În fotbal s-au văzut multe goluri spectaculoase, unele dintre ele marcate inclusiv de către portari, dar nu de la distanțe atât de mari.

Un portar din Chile a reușit să înscrie de la propria poartă și este aproape de un record mondial.

Gol pentru un record mondial

Faza incredibilă a avut loc în prima ligă de fotbal din Chile, potrivit CNN.

Portarul argentinian Leandro Requena, de la Cobresal, a marcat golul în meciul împotriva celor de la Colo-Colo.

În minutul 77, în timp ce echipa sa conducea deja cu 2-0, Requena a executat o lovitură de poartă. Mingea a ajuns în terenul advers, a sărit peste portarul de la Colo-Colo aflat în afara careului și apoi a intrat în poartă.

Potrivit TNT Sports Chile, golul a fost marcat de la o distanță de 101 de metri. Dacă va fi recunoscută de Guinness World Records, reușita va doborî recordul mondial pentru cel mai lung gol din istorie.

Recordul actual este de 96,01 metri, stabilit de Tom King în 2021 în timpul unui meci dintre Newport County și Cheltenham Town, în a patra ligă din Anglia.

Pe urmele lui Chilavert sau Rogerio Ceni

Cei mai cunoscuți portari din lume pentru golurile marcate sunt Jose Luis Chilavert și Rogerio Ceni. Din România, cel mai cunoscut portar pentru golurile marcate este Rică Răducanu, fostul portar al Rapidului și al naționalei României.

Cel mai cunoscut jucător din istoria Paraguay-ului este portarul Jose Luis Chilavert, care a marcat 62 de goluri de-a lungul carierei!

Chilavert era un specialist al înscrierii de goluri din lovitură liberă. Portarul a jucat și împotriva României într-un amical câștigat de tricolori în 1998, scor 3-2, pe Ghencea.

Dacă Rogerio Ceni este cel mai prolific portar golgheter al tuturor timpurilor, Chilavert este cu siguranță unul dintre cei mai excentrici. Deși a avut numeroase abateri disciplinare de-a lungul carierei, printre care s-au numărat refuzul de a participa la Copa America în 1999, dar și un moment în care l-a scuipat pe Roberto Carlos, paraguayanul a strâns 74 de selecții pentru naționala țării sale.

 

 

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed