S-a aflat adevărul. Românul care i-a schimbat soarta lui Novak Djokovic. Dezvăluiri inedite

Novak Djokovic a reușit în acest sezon să bată record după record. Ultimul chiar la Turneul Campionilor, acolo unde și-a adjudecat titlul pentru a șaptea oară. Liderul mondial este singurul jucător de tenis care a reușit acest lucru.

Sârbul a avut însă un stat mai greu în cariera sa, iar la un moment dat, un român i-a dat o mână de ajutor.

Românul care i-a schimbat soarta lui Novak Djokovic

Liderul ATP este fără doar și poaate unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istoria sportului alb. Sezonul acesta a bătut record după record la 36 de ani. Pe vremea când avea doar 17 ani, un român a fost impresionat de el după ce l-a văzut antrenându-se la Arenele BNR.

Dumitru Hărădău, fost director al turneului de la București, a decis să-i ofere un wild-card pentru a putea juca. La acea vreme, Djokovic mai jucase doar în Croația. 

„În anul 1996, domnul Țiriac m-a numit directorul turneului ATP de la București. Opt ani mai târziu, în 2004, Djokovic a venit să joace turneul acesta. Avea 17 ani și a venit să joace aici, era primul turneu ATP la care ia startul în viața lui.

Gerard, care era omul lui Țiriac, era cel care făcea legătura între Țiriac, jucători și turneu. Era un om cu mare experiență, e implicat și astăzi la Madrid. Mi-a spus: ‘Hai să-i dăm un wild-card puștiului de 17 ani Djokovic, fiindcă o să devină cel mai mare jucător din lume’.

I-am dat un wild-card în calificări, a avansat pe tablou, a trecut de un tur și a luat primele puncte în clasamentul ATP chiar în turneul de la București. E ceva de-a dreptul fenomenal!”, a povestit Dumitru Hărădău, pentru GSP.ro.

Djokovic, record după record

Sârbul a fost ales cel mai bun jucător al sezonului pentru a opta oară. Niciun alt jucător până acum nu a mai reușit acest lucru.

În acest sezon, liderul mondial a ajuns la 24 de titluri la turneele de Grand Slam, egalând recordul deținut de Margaret Court. De asemenea, este jucătorul de tenis cu cele mai multe finale de Grand Slam disputate (36). A doua în acest top este Chris Evert (34).

Djokovic este și cel mai bătrân campion de la US Open în era open, după ce a luat titlul la 36 de ani și trei luni.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed