Ronnie O’Sullivan este în centrul unui scandal uriaș: a mers mult prea departe

Marele Ronnie O’Sullivan a avut un discurs extrem de dur la adresa șefilor snookerului și arată că tinerii jucători nu pot trăi din acest sport.

Șeful Word Snooker Tour, Steve Dawson, îi transmite lui Ronnie că snookerul este mai mare decât orice jucător.

Comentariile lui Ronnie merg prea departe

Dawson susține că O’Sullivan a avut comentarii nepotrivite și merge prea departe cu aceste critici aduse sportului.

„Ronnie este un jucător fantastic și o legendă a sportului nostru, dar uneori comentariile lui greșite merg prea departe. Simt că este necesar să răspund la unele dintre remarcile dăunătoare pe care le-a făcut presei în această săptămână.

În primul rând, Ronnie nu a participat niciodată la o întâlnire a jucătorilor și nu a discutat cu noi opiniile lui.Există trei niveluri formale în care poate oferi feedback: prin Consiliul WST, prin Consiliul Jucătorilor WPBSA sau prin întâlnirile jucătorilor, iar el nu s-a angajat la niciunul dintre aceste canale.

Are și numărul meu și este binevenit să vorbească direct cu mine. El compară adesea snooker-ul cu golful și tenisul, dar l-aș provoca să ridice sportul nostru și să acționeaze ca un model precum Rory McIlroy sau Roger Federer.

Vrem să ducem snookerul la alt nivel

Ne străduim să ducem snookerul la un nivel superior, dar avem nevoie ca jucătorii să fie ambasadori în public și să comunice orice îngrijorări pe care le au prin canalele potrivite.

Comentarii precum cele ale lui Ronnie de săptămâna aceasta ne sunt dăunătoare ca sport și sunt nefondate.

În 2010, drepturile comerciale ale snookerului au fost acordate lui Matchroom Sport. În acea perioadă, snookerul a crescut exponențial în întreaga lume. La acea vreme existau șase turnee și premii totale de 3,5 milioane de lire sterline. În acest sezon sunt 21 de evenimente.

Premiile în bani au ajuns la 15 milioane de lire sterline înainte de pandemie și sunt în prezent la 11 milioane de lire sterline. Scăderea din 2019 a fost cauzată în principal de incapacitatea de a organiza turnee în China, țară care se afla într-un blocaj fără precedent.Suntem hotărâți să reluăm un program complet de evenimente în China în viitorul apropiat, iar în acel moment circuitul nostru va fi mai puternic ca niciodată.

El a câștigat cei mai mulți bani

În perioada în care noi am condus circuitul, Ronnie a câștigat premii în bani în valoare de 7 milioane de lire sterline, inclusiv cel mai mare premiu din istorie, 500.000 de lire sterline la Campionatul Mondial de anul trecut. Fără îndoială, cu talentul său, ar fi câștigat mult mai mult dacă ar fi ales să joace în mai multe evenimente.

Strategia noastră pe termen lung este să creștem numărul de evenimente și premiile în bani și să aducem mai aproape de nivelurile celor mai importante sporturi individuale, cum ar fi golful și tenisul. Lucrăm alături de giganți globali precum IMG la această ambiție.

Există multe sporturi individuale, inclusiv sporturi olimpice populare, în care nivelurile premiilor în bani sunt semnificativ mai mici decât în cazul snookerului. Deocamdată, suntem destul de sus dacă ținem cont de natura și dimensiunea sportului nostru.

Adevărul este că audiența noastră globală de televiziune este mai mare decât a fost vreodată, la fel ca și audiența noastră digitală.În Marea Britanie, am doborât recorduri la vânzarea de bilete la multe evenimente din acest sezon, inclusiv la Masters, unde Ronnie a jucat în fața a 2.000 de fani entuziaști, la Londra.

În ciuda climatului economic, fanii din Marea Britanie vin la turneele noastre în număr mai mare decât oricând. Acest lucru nu sugerează o criză! Ronnie a mai jucat la Hong Kong Masters, un turneu pe care l-am readus în calendar în acest sezon, unde a câștigat titlul în fața a 9.000 de fani. Este greu să creăm noi evenimente în timpul unei recesiuni globale, dar am maximizat oportunitățile de a menține calendarul plin și vom continua să facem acest lucru.

Lipsă de respect față de ceilalți jucători

Comentariile sale sunt de prea multe ori lipsite de respect față de conducerea snookerului, partenerii comerciali și cei de la locul de desfășurare a turneelor și față de colegii săi jucători. În trecut, el i-a descris pe jucătorii de rang inferior drept nătângi, dar ei iubesc sportul la fel de mult ca și el, iar rolul nostru este să le oferim oportunități de a concura.În acest sezon am oferit fiecărui jucător o garanție de venit de 20.000 de lire sterline pentru a-i ajuta să plătească cheltuielile și să-și dezvolte cariera.

El a sugerat ca jucătorii să intre în grevă, dar de ce? Asta cu siguranță nu va genera noi venituri. El susține, de asemenea, că jucătorilor le este teamă că vor fi amendați pentru că și-au exprimat opiniile, dar din nou acest lucru nu este confirmat de fapte.Numărul de jucători amendați pentru comentariile făcute în mass-media este mic. În general, li se oferă mult mai multă libertate decât sportivilor din alte sporturi, deoarece dorim ca ei să se implice mai mult în relația cu mass-media și cu fanii.Dacă Ronnie a profitat de propria sa popularitate globală pentru a fi un adevărat ambasador al snookerului, atunci ar putea lucra cu noi pentru a promova sportul în beneficiul său și pentru sportul nostru în ansamblu.

Snookerul este mai mare decât orice jucător. Sportul va continua să crească și nu avem nicio îndoială că în anii următori va avea mai mult succes decât oricând.Mesajul meu pentru Ronnie – și pentru toți jucătorii – este să vină să vorbească cu mine și cu echipa. Ușa noastră este mereu deschisă.”, a spus Dawson, citat de Eurosport.uk.

Ce a spus Ronnie

”Racheta” a precizat că ar fi nevoie de premii în valoare totală de cel puțin 50 de milioane de lire pentru a avea un circuit competitiv.

Având în vedere cariera multiplului campion mondial și premiile câștigate este evident că ”Racheta” nu vorbește pentru el ci pentru tinerii jucători din circuit.

„Snookerul e într-un loc rău, sunt multe probleme. E nevoie de cel puțin 50 de milioane de lire pentru a avea un circuit așa cum trebuie. Când te uiți la cifre, e cât se poate de rău. Ai 10 milioane de lire în premii pentru 25 de turnee. În ele joacă 128 de jucători, vă dați seama cât de bine o duc aceștia din punct de vedere financiar.”, a declarat Ronnie O’Sullivan într-un interviu pentru The Sun.

”Dacă nu se schimbă ceva, nu vom reuși să ieșim din această situație grea, e nevoie ca premiile să se tripleze, cel puțin. E nevoie de cineva cu viziune care să gândească un proiect pe termen lung, e limpede că optica de acum nu e cea corectă.

Cei care iau acum decizii nu sunt cei mai înzestrați oameni, e nevoie de schimbări. Dar nu vă imaginați că trebuie să fii Einstein ca să scoți snookerul din cel mai tenebros moment al existenței sale. Din păcate, imaginea snookerului a avut de suferit, mulți îl privesc ca pe un sport de pub”, a spys O’Sullivan în interviu.

Distribuie articol:

COMENTARII

1 COMENTARIU

  1. Ronnie este unul din puținii oameni liberi de pe planetă! Restul este agresiunea lichelelor care ,au profitat, în mare măsură, datorită (din cauza) talentului și caracterului lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed