Restructurări majore în MotoGP. Honda intră într-o nouă eră în sezonul 2023

Sezonul 2023 în MotoGP se anunță extrem de interesant. Echipele au schimbat piloți și au investit masiv în noile motociclete.

Honda este echipa care trece printr-o perioadă de restructurări masive.

Schimbări masive în MotoGP

Sezonul 2023 al Campionatului Mondial MotoGP ar putea marca un punct de cotitură pentru Honda.

După câteva campanii mixte, producătorul japonez țintește sus în 2023 pentru a contribui la refacerea unor foste glorii.

Marc Marquez (Repsol Honda Team) va ajunge în noul sezon într-o formă fizică bună pentru prima dată după mult timp și va fi însoțit de Joan Mir în echipa de uzină.

Între timp, Alex Rins, care a fost și el anterior la Suzuki, se va alătura echipei LCR Honda ca coechipier al lui Takaaki Nakagami.

După cum a relatat recent motorsport.com, Honda HRC lucrează în continuare din greu pentru a finaliza o RC213V competitivă și a trecut printr-o restructurare tehnică semnificativă pentru a-și defini panoul de ingineri și tehnicieni pentru noua campanie. Una dintre mișcările cheie se concentrează în jurul lui Joan Mir. Giacomo Guidotti, care a fost anterior șeful de echipaj al lui Takaaki Nakagami, este pregătit să se mute la echipa de uzină pentru a ajuta la ghidarea primilor pași ai campionului mondial din 2020 cu noua sa motocicletă.

Honda într-o nouă eră

Promovarea lui Guidotti la echipa Repsol Honda aduce schimbări și pentru Nakagami. În acest caz, locul vacant al italianului alături de Taka va fi ocupat, se pare, de fostul pilot Klaus Nöhles. După ce a lucrat în ultimii trei ani în cadrul echipei de teste Honda, germanul se află acum în prima linie. Aceasta nu va fi prima dată când va lucra cu Nakagami, el făcând acest lucru anterior la finalul sezonului de anul trecut de la Valencia și la testele de după GP.

Experimentatul Ramon Aurin, o figură bine cunoscută în cadrul Honda și o figură cunoscută în paddock după ce a lucrat cu piloți precum Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo și Pol Espargaro, va prelua acum rolul de lider tehnic al echipei de teste. Aurin urma inițial să fie șeful de echipă al lui Joan Mir, dar din cauza reducerii numărului de zile de teste și a importanței rolului acestora, Honda i-a cerut lui Aurin să conducă în schimb echipa de dezvoltare.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed