Real Madrid se revoltă! Spaniolii cer explicaţii după incidentele din finala Ligii Campionilor

Real Madrid se revoltă! Spaniolii cer explicaţii după incidentele din finala Ligii Campionilor. Clubul spaniol de fotbal Real Madrid a cerut public „răspunsuri şi explicaţii” pentru incidentele „regretabile” din 28 mai, de la arena Stade de France, unde echipa madrilenă a câştigat al 14-lea său trofeu al Ligii Campionilor, după victoria cu 1-0 în faţa lui Liverpool, informează agenţia EFE.

„Având în vedere evenimentele nefericite care au avut loc pe 28 mai în vecinătatea şi la intrarea în arena Stade de France, chiar şi în incinta stadionului, Real Madrid vine în apărarea suporterilor săi care au avut de suferit de pe urma acestor incidente”, se arată într-un comunicat al clubului.

Clubul madrilen vrea să ştie, în primul rând, „care au fost motivele care au dus la desemnarea locului de desfăşurare a finalei în acel loc şi criteriile care au stat la baza acestei decizii, ţinând cont de evenimentele petrecute”.

Real Madrid cere, de asemenea, „răspunsuri şi explicaţii care să determine cine a fost responsabil pentru faptul că suporterii au rămas fără apărare, mai ales că în majoritatea lor comportamentul acestora a fost exemplar”.

„Înţelegem că ceea ce ar fi trebuit să fie o mare sărbătoare a fotbalului pentru toţi fanii care au asistat la meci a dus la unele evenimente nefericite care au provocat o profundă indignare pentru toată lumea” se mai arată în nota transmisă.

Finala Ligii Campionilor s-a soldat cu 68 de persoane arestate, dintre care 39 încarcerate, conform Poliţiei.

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat deschiderea unei „anchete independente” privind eşuarea planului de securitate instituit la finala Ligii Campionilor de pe Stade de France, aflat în centrul unei polemici devenite politice.

Forul european a anunţat, într-un comunicat, „o anchetă independentă privind evenimentele din jurul finalei Ligii Campionilor”, după ce într-o primă fază a făcut referire doar la „mii de bilete false care au blocat turnicheţii de la intrarea înspre tribunele rezervate fanilor lui Liverpool”.

UEFA a explicat după meci că mii de suporteri ai echipei Liverpool au blocat turnicheţii de acces pe Stade de France cu bilete pe care le-au cumpărat, dar care s-au dovedit a fi false, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Liverpool.

Din cauza blocajelor s-a creat aglomeraţie la intrarea pe stadion, iar, ca urmare, startul meciului a fost amânat cu circa 35 de minute, pentru a permite accesul celor care aveau bilete autentice.

Poliţia a fost obligată să intervină cu gaze lacrimogene după ce mulţi suporteri au forţat filtrele de control din jurul stadionului.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed