Răzvan Burleanu face anunţul momentului! Schimbare uriaşă la FRF. Planul şefului fotbalului românesc

Răzvan Burleanu face anunţul momentului! Schimbare uriaşă la FRF. Planul şefului fotbalului românesc a fost devoalat.

Naționala Feminină de Fotbal a României a lansat campania „Modele de Femeie 2023”.

Răzvan Burleanu face anunţul momentului!

Campania are drept scop principal încurajarea femeilor de a se implica în fotbal.

„Prin intermediul acestei campanii, Echipa Națională de Fotbal Feminin se angajează să fie un model pentru tinerele femei din România și din întreaga lume.

Noi credem că fiecare femeie are dreptul de a alege ceea ce vrea să realizeze în viață. Fără a fi limitată de stereotipuri sau așteptări preconcepute. Fiecare dintre jucătoarele noastre este un exemplu viu de ambiție, curaj și determinare”, a declarat Răzvan Burleanu.

Preşedintele FRF a mai spus și că dorește să organizeze o ediţie de Champions League în România.

La evenimentul de lansare au participat Nicolae Dobrin, de la Casa Fotbalului, jucătoarele Naționalei Feminine, selecționerul Cristian Dulca, reprezentanți ai Federației Române de Fotbal și invitați speciali, precum Oana Băluță, cercetătoare specializată în gen și politică.

Ce mai implică această campania?

Campania cuprinde și concursul „Și fetele joacă fotbal”, care invită părinții fetelor cărora le place fotbalul să trimită fotografii inspiraționale cu acestea pe teren.

Fotografiile vor fi publicate în Galeria Viitoarelor Modele pe site-ul campaniei „Model de femeie”.

„Mi-aș fi dorit și eu să fi avut la vârsta de 9 ani, când am început fotbalul, toată infrastructura, toate competițiile care există acum în fotbalul feminin. Chiar îmi doresc ca tot mai multe fetițe să aibă și opțiunea de a juca fotbal. Atunci când au de ales între atletism, handbal sau alte sporturi, să fie acolo și fotbalul”, a spus și Ștefania Vătafu, jucătoare cu peste 100 de selecții la echipa națională, conform frf.ro.

„Nu îmi imaginam în urmă cu niște ani că la Federația Română de Fotbal va avea loc o astfel de discuție despre egalitatea de gen. Mă bucură această inițiativă! Relația dintre normele sociale, culturale și fenomenul sportiv este una importantă și trebuie să fie recunoscută. Trebuie să îmbrățișăm o perspectivă realistă. Genul influențează sporturile, dar și sportul influențează normele de gen”, a spus Oana Băluță, cercetătoare în gen și politică.

În acest moment, în România sunt aproximativ 60.000 de mii de fotbaliste.

Naţionala feminină de fotbal va debuta vineri în UEFA Women’s Nations League. Meciul se va juca în deplasare, cu Croaţia, de la ora 21:15. Pe 26 septembrie, România va juca cu Finlanda pe stadionul Arcul de Triumf, de la ora 19:00.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed