Războiul din Ucraina l-a îmbolnăvit la propriu pe Mircea Lucescu: `M-am trezit cu probleme la șold, de genunchi!`

La 77 de ani, Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, nu s-a speriat și nu și-a părăsit locul de muncă din cauza războiului izbucnit în februarie 2022.

Pe Mircea Lucescu, momentele de început ale invaziei rușilor l-au prins la Kiev, ulterior campioana Ucrainei luând calea exilului, dar cu antrenorul român la timonă. Totuși, chiar dacă nu s-a speriat de război, în sine, totuși, recunoaște că a lăsat urme asupra lui.

„A fost destul de bine în pregătire. Am fost în Elveția, am continuat acolo cu meciurile pentru pace. Am revenit și nu am avut unde să ne ducem. Am găsit un loc la Lvov, am început pregătirea pentru preliminariile Champions League. Am fost tot timpul pe drum, numai în autocar.

Nu am suportat prea bine toate drumurile. M-am trezit cu ușoare probleme de șold, de genunchi. E greu, eu am suportat mai greu. Pentru jucători e mai ușor, sunt mai tineri. Dar a trebuit să o facem.

Fotbalul ajută mult. Dacă s-ar fi oprit, ar fi fost și mai grea situația. Sigur, oamenii au probleme mult mai grave, dar îi mai ajută să uite. Toate meciurile sunt transmise la televizor. De asta se și joacă în zile diferite, pentru a da posibilitatea telespectatorilor să vadă mai multe meciuri.

Alarma ne anunță uneori trebuie să întrerupem jocul sau antrenamentul. Foarte greu, foarte dificil de jucat în aceste condiții. Am jucat și fără public, o situație anormală. Suporterii sunt cei care dau ritmul partidelor. Angajamentul jucătorilor depinde în mare măsură de sprijinul lor”, a spus Mircea Lucescu la „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed