Răsturnare de situație în cazul de dopaj al Simonei Halep: a primit o veste total neașteptată

Procesul de dopaj al Simonei Halep este așteptat cu sufletul la gură de toți fanii tenismenei, dar și de către oamenii din lumea tenisului.

Până acum se știa că acest proces al Simonei Halep va avea un prim termen cel mai devreme pe data de 17 februarie.

Simona Halep mai așteaptă

Între timp, la vârful Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului au avut loc schimbări importante.

Karen Moorhouse l-a înlocuit pe Jonny Gray la conducerea instituției, iar asta va avea impact asupra procesului Simonei Halep. Audierea sportivei se va amâna, iar deocamdată nu este cunoscută data la care va începe procesul.

Audierea Simonei Halep va avea loc într-o audiere privată, iar rezultatul va fi făcut public, informează ProSport.

Panelul de trei judecatori este a fost constituit și anunțat la “Sport Resolutions”. Simona Halep poate depune o contestație, dacă consideră că există nu conflict de interese sau risc de părtinire.

În acest moment, Simona Halep se află într-o vacanță la Paris. În momentul în care se va fixa audierea se va deplasa la Londra.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat. Este vorba despre o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

Darren Cahill o consideră nevinovată

Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, susține că fosta sa elevă este complet nevinovată. El a explicat că a fost identificată sursa contaminării, iar Halep are un caz extrem de solid de prezentat judecătorilor.

„Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată când mă gândesc la experiențele prin care trece. Nu am prea multe noutăți, dar din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul.

Am înțeles că au găsit sursa contaminării, nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut.  Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său.  Nu există nicio șansă ca ea să trișeze. E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit”, a spus Darren Cahill pentru „The Big Deal”.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed