Răstunare de situație în Formula 1: scandal uriaș în jurul podiumului obținut Fernando Alonso

Marele Premiu al Arabiei Saudite ne-a adus o cursă extrem de spectaculoasă, dar și un scandal de proporții în jurul lui Fernando Alonso.

Sergio Perez a prins podiumul cu numărul 28 din carieră, iar Max Verstappen pe cel cu numărul 79. Pe locul al treilea în clasament, completând podiumul, a venit Fernando Alonso (Aston Martin).

Scandal în jurul lui Fernando Alonso

Imediat după finalul cursei, comisarii au anunțat faptul că Alonso a fost penalizat cu 10 secunde. Ibericul a pierdut astfel podiumul, deși participase inclusiv la festivitatea de premiere, informează Eurosport.

Spaniolul a fost penalizat cu 5 secunde pentru faptul că s-a plasat greșit în gripa de start. Penalizarea trebuia respectată de Marcos Alonso la prima oprire la boxe, dar cei de la FIA au considerat că n-a făcut asta.

Pe cale de consecință, Alonso a mai fost penalizat cu încă 10 secunde, ceea ce l-a aruncat în afara podiumului.

Locul său a fost luat de George Russell, care a terminat pe locul 4, la puțin peste 5 secunde de pilotul de la Aston Martin.

Răstunare de situație

Aston Martin a depus o contestație după penalizarea lui Fernando Alonso și echipa britanică a avut câștig de cauză.

Inițial, mecanicul Aston Martin a fost acuzat că a atins monopostul înainte de expirarea celor 5 secunde pe care pilotul le primise penalizare, lucru interzis de regulament.
Pe baza imaginilor video, cei de la FIA au decis că mecanicul nu a comis vreo eroare și i-au retras penalizarea lui Alonso.
Ca atare, Fernando Alonso rămâne cu locul 3 obținut pe circuitul de la Jeddah și se poate mândri cu 100 de podiumuri obținute în carieră.

Sergio Perez a prins podiumul cu numărul 28 din carieră, iar Max Verstappen pe cel cu numărul 79. Pe locul al treilea în clasament, completând podiumul, a venit Fernando Alonso (Aston Martin). Locul 4 a fost acontat de George Russell (Mercedes). Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) s-a clasat al 5-lea, Carlos Sainz (Ferrari) – locul 6, iar Charles Leclerc (Ferrari) – locul 7.

În clasamentul general conduce Max Verstappen (Red Bull), cu 44 de puncte, urmat de Sergio Perez – 43 de puncte şi Fernando Alonso – 30 de puncte.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

# Echipă MJ V E Î GM GP DG P

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari