Rapid, primele precizări în cazul Julio Cesar. ‘Informațiile sunt eronate’

Rapid a postat pe pagina de socializare un răspuns după ce instanța a decis menținerea interdicției la transferuri. Totul a pornit de la restanțele financiare (600.000 de euro) pe care societatea precedentă le are față de Julio Cesar.

Rapid a pierdut la FIFA și la TAS.

„PRECIZĂRI ÎN LEGĂTURĂ CU CAZUL JULIO CESAR
Clubul FC Rapid nu a dorit să comenteze în mod public situația din jurul acestui caz până la epuizarea tuturor căilor de atac posibile.
Deși pornite de la persoane cu pregătire în domeniul dreptului sportiv, informațiile care circulă în presă sunt eronate, întrucât pornesc de la date incomplete sau eronate. Drept urmare, ne simțim obligați să lămurim cronologia evenimentelor, urmând ca, după soluționarea în mod irevocabil a cauzei, să revenim cu toate detaliile.
Astfel, în decembrie 2012, FIFA a obligat vechea societate Rapid, în prezent în faliment, să îl despăgubească pe Júlio César cu suma de 400.000 EUR.
În luna octombrie 2020, la cererea jucătorului, FIFA a pus în executare hotărârea din 2012 și față de noua societate Rapid, obligându-ne la plata sumei de 400.000 EUR către jucător, în caz contrar urmând a fi sancționați cu interzicerea dreptului de a legitima noi jucători.
În luna noiembrie 2020, clubul Rapid a formulat apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne împotriva deciziei FIFA din octombrie 2020. Acest apel a fost judecat în aprilie 2021, dar hotărârea nu a fost pronunțată și comunicată decât un an mai târziu, în luna aprilie 2022.
Decizia Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a fost atacată la Tribunalul Federal Elvețian (instanța supremă din Elveția), conform procedurii de drept comun din Elveția. Deoarece acest dosar este încă pe rolul instanței, nu vom face precizări vizavi de motivele de recurs.
Întrucât exista posibilitatea ca, instanța din Elveția să se pronunțe după începerea campionatului, clubul a întreprins și un demers în România, cu scopul de a crea posibilitatea suspendării sancțiunii, până la soluționarea dosarului din Elveția. Acest demers a fost menit doar să ne protejeze de situația în care am achita datoria către jucător, iar ulterior plății decizia TAS ar fi anulată de instanța civilă din Elveția (situația în care clubul ar trebui să se adreseze unei instanțe braziliene pentru recuperarea banilor).
În final, dorim să subliniem faptul că, deși nedreaptă, această situație este cunoscută clubului de aproape 2 ani, nu reprezintă un eveniment neprevăzut, iar noii jucători vor fi prezenți în alb-vișiniu și în meciurile oficial”, este comunicatul postat pe pagina de Facebook a clubului.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed