Rafael Nadal, decizie surprinzătoare. Lasă tenisul pentru un alt sport care nu s-a mai văzut până acum/ Foto

Marele tenismen Rafael Nadal este pasionat și de alte sporturi, iar acum și-a format propria echipă pentru campionatul de bărci electrice.

Echipa lui Rafael Nadal va participa în campionatul de bărci electrice reprezentând orașul său natal, Mallorca, Spania.

Nadal se implică total

„Sunt foarte încântat să mă implic într-un proiect precum E1, care pune preț pe sustenabilitate și care va avea un impact pozitiv asupra întregii societăți, în special în comunitățile de coastă. Îmi place, de asemenea, faptul că E1 are o misiune clară și se angajează să păstreze ecosistemele marine.”, a declarat Nadal, pentru site-ul oficial al organizzatorilor competiției.

În calitate de atlet profesionist, recunosc modul în care obținerea unor câștiguri marginale are un impact pozitiv asupra performanței. Să văd că același spirit competitiv și aceeași abordare sunt aplicate la E1 pentru a optimiza performanța și eficiența mobilității marine durabile este o veste bună pentru oceanele noastre.”, a spus Nadal, informează Electrek.co.

În plus, Nadal va susține programul Blue Action al ligii, care ajută la refacerea ecosistemelor marine. El va lucra alături de propria sa academie pentru a promova sustenabilitatea prin sport.

Barca lui Rafael Nadal
Sursa FOTO: Electrek.co

Ce înseamnă competiția

UIM E1 World Electric Powerboat Series este o ligă de curse de campionat creată special pentru ambarcațiunile electrice. Ea a fost creată de fondatorii Formula E și Extreme E, Alejandro Agag și Rodi Basso, fost director de motorsport la McLaren, cu experiență în Formula 1.

Aceștia au lansat inițial liga în 2020, dar din cauza pandemiei competiția nu a mai avut loc. În schimb, ea va avea loc în acest an.

Nadal
Sursa FOTO: Electrek.co

În februarie 2021, E1 a anunțat că a încheiat un parteneriat cu SeaBird Technologies și Victory Marine pentru a dezvolta, fabrica și asambla RaceBird – barca electrică care va concura în cele din urmă în E1 World Championship Series.

Cofondatorul și președintele E1, Alejandro Agag, l-a vizitat pe Nadal la Academia Rafa Nadal din Mallorca, unde a făcut un tur al centrului de tenis de înaltă performanță și a fost impresionat de facilitățile de clasă mondială și de modul în care tehnologia este integrată în academie.

Se așteaptă ca parteneriatul cu Nadal și E1 să se extindă dincolo de competiții și să includă lansarea unui eveniment internațional de thought leadership, axat pe tema sportului și a sustenabilității.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed