Promisiunea neobișnuită pe care i-a făcut-o John McEnroe lui Rafael Nadal, după victoria spaniolului de la Roland Garros

John McEnroe a promis că „va sta în picioare în mâini timp de un meci întreg în timp ce comentează” dacă cineva se va apropia în viitor de cele 14 titluri de la Roland Garros ale lui Rafael Nadal, anunță mediafax.

Americanul a făcut promisiunea neobișnuită după ce Nadal și-a prelungit seria de victorii la Paris, învingându-l pe norvegianul Casper Ruud.

Nadal a fost într-o formă sclipitoare la Roland Garros, în ciuda faptului că a fost nevoit să facă injecții înainte de meciuri din cauza unei probleme cronice la picior. Spaniolul a cedat doar trei seturi pe parcursul întregului turneu, consolidându-și astfel titlul neoficial de rege al zgurii.

Nadal a participat pentru prima dată la Openul Franței la vârsta de 19 ani, în 2005, și a ridicat trofeul cu acea ocazie, după ce l-a învins în finală pe Mariano Puerta. Și a continuat să domine la Paris. Spaniolul a participat la ultimele 18 ediții ale turneului în care a pierdut doar patru meciuri.

În acest an, au existat îndoieli cu privire la posibilitatea ca Nadal să câștige primul său titlu la Roland Garros după 2020, după ce a intrat în turneu îngrijindu-se de accidentarea la picior care l-a afectat încă de la începuturile sale în circuit. Dar el i-a eliminat pe Jordan Thompson, Corentin Moutet și Botic van de Zandschulp în seturi, în primele tururi, înainte de a scăpa de minunea canadiană Felix Auger Aliassime în cinci seturi, în runda a patra.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani a trecut apoi de rivalul său de oviață Novak Djokovic, într-o confruntare a titanilor în sferturile de finală, înainte de a-și asigura locul în turneul final atunci când adversarul din semifinale, Alexander Zverev, a fost nevoit să părăsească terenul într-un scaun cu rotile, după ce s-a accidentat la gleznă la sfârșitul setului al doilea. Nadal și-a păstrat apoi nervii tari și a trecut ușor de Ruud în finală.

Iar McEnroe, care a câștigat șapte titluri de Grand Slam, dar nu a ridicat niciodată trofeul French Open, crede în mod clar că dominația spaniolului la Paris nu se va mai repeta niciodată.

„Întotdeauna m-am considerat un tip foarte normal, așa că, dacă eu am făcut-o, poate că și altcineva o poate face”, a declarat Nadal la conferința de presă, după ce a câștigat ultimul său titlu de la Roland Garros.

„Este evident că recordul de 22 de Grand Slam-uri este mult mai posibil de bătut, posibil ca cineva să îmbunătățească acest record. Sunt sigur că se va întâmpla asta. Însă 14 Roland Garros este ceva foarte dificil.”

Problema lui Nadal la picior înseamnă că ar putea fi nevoit să rateze Wimbledon, care începe la sfârșitul acestei luni. Dar spaniolul recunoaște că va face tot ce-i stă în putință pentru a juca la All England Club. „Voi fi la Wimbledon dacă corpul meu va fi pregătit să fie la Wimbledon”, a explicat Nadal.

„Asta este. Wimbledon nu este un turneu pe care vreau să îl ratez. Cred că nimeni nu vrea să rateze Wimbledon. Iubesc Wimbledon”.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed