Pleacă Edi Iordănescu de la naţională?! Cristiano Bergodi nu s-a mai abţinut. Ce a spus despre preluarea tricolorilor

Pleacă Edi Iordănescu de la naţională?! Cristiano Bergodi nu s-a mai abţinut. S-a aflat ce a spus antrenorul de la Rapid despre preluarea tricolorilor. Tehnicianul italian nu ar refuza o ofertă din partea FRF.

Cristiano Bergodi, în vârstă de 59 de ani, ajungea în fotbalul românesc în 2005, când a devenit antrenorul echipei FC Național. De atunci, a avut diverse roluri la echipe importante din țara noastră și acum este antrenor la Rapid.

Pleacă Edi Iordănescu de la naţională?!

De altfel, se pare că italianul ar fi interesat să antreneze echipa națională a României.

Rapid se descurcă foarte bine în 2024 sub îndrumarea lui Bergodi, având cinci victorii consecutive. Giuleștenii ocupă locul 2 în Superliga, cu 48 de puncte, la doar 7 puncte în spatele liderului FCSB. În ultima etapă a sezonului regulat, Rapid se va duela cu FCSB, pe teren propriu.

În prezent, Edi Iordănescu este selecționerul echipei naționale a României, dar viitorul său este nesigur după Campionatul European din Germania. Cristiano Bergodi nu ar refuza o asemenea provocare și a dat un răspuns pozitiv când a fost întrebat despre posibilitatea de a prelua echipa națională.

„E normal, că trec anii, am și căpătat mai multă experiență. Sunt 24 de ani ca antrenor și normal, mai ales că foarte mult timp l-am petrecut aici, în România. Ar fi frumos, ar fi cireașa de pe tort să fiu antrenorul naționalei României”, a lămurit Bergodi, conform Sport.ro.

Cel mai recent antrenor străin al echipei naționale a României a fost Christoph Daum. El a fost demis în 2017, după doar un an în funcție.

Cristiano Bergodi: „Să știți că nu e ușor”

Transferurile făcute de Rapid în ultima pauză competițională par să corespundă așteptărilor lui Bergodi. Antrenorul italian este bucuros să observe că jucătorii aduși în echipă în iarnă s-au integrat deja.

„Pentru moment, e bine. Și mi se pare că a fost puțin timp, dar s-au integrat, chiar dacă relațiile de joc pot fi și mai bune de atât.

Să știți că nu e ușor și nu e vorba doar de relațiile de joc, ci și de relațiile interumane.

Nu e ușor când vine un jucător din altă țară, nu e ușor să se integreze imediat. Nu s-a întâmplat niciodată asta, nici în Italia, în anii ’90, veneau cei mai buni străini și le trebuiau cinci-șase luni de adaptare”, a spus Bergodi, după partida cu Hermannstadt din campionat.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed