Planul uriaş al lui Novak Djokovic ! Ce vrea să facă sârbul la Wimbledon. Se ia la trântă cu istoria

Planul uriaş al lui Novak Djokovic! S-a aflat ce vrea să facă sârbul la Wimbledon. Se ia la trântă cu istoria. Acesta s-a impus de opt ori la cel mai vechi turneu de tenis din lume.

Wimbledon 2023 începe luni, 3 iulie, și durează până la 16 iulie. Novak Djokovic, 36 de ani, joacă la turneul londonez și are ca obiectiv câștigarea trofeului, ceea ce înseamnă că l-ar egala pe Roger Federer, omul care deține recordul. Acesta s-a impus de opt ori la cel mai vechi turneu de tenis din lume.

Planul uriaş al lui Novak Djokovic! Ce vrea să facă sârbul la Wimbledon

„Sunt sigur că nu sunt singurul jucător care visează să câştige Wimbledon. E un turneu cu o tradiţie grozavă şi mereu mă simt ca şi cum ar fi prima oară când vin aici. E o emoţie aparte, sunt sentimente care cu greu pot fi descrise.

M-am antrenat şi ieri şi azi pe Centre Court, e încă un pic ciudat, pentru că abia de anul trecut ne-au permis să ne pregătim aici înainte de turneu. Vorbim de cea mai cunoscută arenă din lume, e mereu o onoare să păşesc pe această iarbă. Nu trebuie să-l am pe Carlos (Alcaraz) sau pe altcineva ca să găsesc acel plus de efort și motivație atunci când joc Grand Slamuri, pentru că știu că trebuie să câștig șapte meciuri pentru a duce acasă un nou titlu”, a declarat tenismenul.

Se ia la trântă cu istoria

„Oricine este la celălalt capăt al fileului nu există nicio diferență pentru mine. Trebuie să fac ceea ce trebuie să fac. Cea mai mare parte a atenției mele este concentrată pe corpul meu, mintea mea și jocul meu, încercând să-l aduc la starea optimă. Încă simt foamea de succes, de cât mai multe victorii în Grand Slamuri, de mai multe realizări în tenis. Atâta timp cât există acel impuls, știu că pot concura la cel mai înalt nivel. Dacă nu voi mai avea asta, cred că va trebui probabil să mă confrunt cu diferite circumstanțe și să am o altă abordare.

Până acum există încă dorință care îmi dă forță. La câteva zile după victoria de la Roland Garros, mă gândeam deja la pregătirea turneului de la Wimbledon și la ce trebuie făcut. Sezonul de tenis este de așa natură încât nu îți oferă prea mult timp pentru a reflecta sau a te bucura. Sigur, mi-a plăcut să fiu cu familia mea, dar nu pentru atât de mult timp.

O parte din mine este foarte, foarte mândră și foarte încântată să fiu în această poziție și să am 23 de turnee de Garnd Slam câștigate”, a spus Novak Djokovic, potrivit Eurosport.

La Wimbledon 2023 sunt premii record. Față de anul trecut este o creștere de 11.2 la sută, adică 44.7 milioane de lire sterline. Campionii, la masculin și feminin, vor lua câte 2.35 milioane de lire sterline, iar finaliștii vor încasa câte 1.175 de milioane.

Câștigător – 2.350.000 de lire sterline
Finală – 1.175.000 de lire sterline
Semifinală – 600.000 de lire sterline
Sferturi de finală – 340.000 de lire sterline
Optimi de finală – 207.000 de lire sterline
Turul 3 – 131.000 de lire sterline
Turul 2 – 85.000 de lire sterline
Turul 1 – 55.000 de lire sterline

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed