Performanţă uriaşă pentru România! Tricolorele au dat lovitura la Mondiale. Victoria care ne duce la Jocurile Olimpice

Performanţă uriaşă pentru România! Tricolorele au dat lovitura la Mondiale. Victoria care ne duce la Jocurile Olimpice. Echipa naţională de tenis de masă a reuşit o performanţă importantă la Busan.

Echipa feminină de tenis de masă a României a acces, miercuri, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Busan. Această victorie îi aduce calificarea la Jocurile Olimpice.

Performanţă uriaşă pentru România!

Fetele din naţionala României şi-au continuat seria de invincibilitate în Coreea de Sud. Au avansat printre cele mai bune opt echipe din lume. Bucuria a fost dublă de această dată. Accesul în faza sferturilor de finală a asigurat echipei biletele pentru Paris, cu 156 de zile până la startul Jocurilor Olimpice.

Performanţa a fost atinsă odată cu victoria contra campioanei Africii, Egipt, scor 3-0, în optimile CM, o întâlnire în care sportivele antrenate de Viorel Filimon şi Mihaela Şteff şi-au păstrat calmul şi au fost la fel de tenace precum în meciurile disputate de-a lungul competiţiei, potrivit FR Tenis de Masă.

Contra Hanei Goda, Bernadette Szocs şi-a folosit loviturile câştigătoare pentru începutul dorit, iar Elizabeta Samara s-a adaptat condiţiilor de joc, în ciuda unui start nedorit, pentru o bucurie emoţionantă după ce a întors scorul de la 0-2. Punctul necesar cu Egipt a fost adus de Adina Diaconu, care a accelerat spre victoria cu 3-0, datorită unui joc superior adversarei.

Rezultatele meciului României cu Egipt:

Bernadette Szocs – Hana Goda 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6);

Elizabeta Samara – Dina Meshref 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9);

Adina Diaconu – Yousra Helmy 3-0 (11-8, 11-7, 11-5).

În sferturile CM, România va întâlni, joi, Japonia.

Campionatul Mondial de tenis de masă pe echipe este criteriu de calificare pentru JO Paris 2024: primele opt echipe au asigurată calificarea directă la Jocurile Olimpice.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed