O fostă cameristă i-a luat locul Roxanei Mărăcineanu în Parlamentul francez

Roxana Mărăcineanu, fost ministru delegat al Sporturilor în Franța, a primit o lovitură dură. Și-a pierdut locul în Parlament în fața lui Rachel Keke, fostă menajeră la un hotel.

Imigranta din Coasta de Fildeș s-a remarcat în urmă cu aproape doi ani atunci când a condus o grevă pentru drepturile angajaților din hotelurile franceze, devenind astfel un simbol al stângii.

Rachel Keke a câștigat la limită în fața Roxanei Mărăcineanu alegerile desfășurate duminică în al doilea tur din circumscripția din Val-de-Marne. Aceasta a fost candidatul alianței de stânga NUPES și a obținut 50,3% din voturi, cu doar 177 mai multe decât fostul ministru al Sporturilor.

„Victoria mea este istorică. Adunarea Națională va tremura”, a scris Keke pe pagina de socializare.

„Noi suntem cei care locuim în zonele defavorizate și care facem munci vitale. Noi suntem cei disprețuiți și exploatați. Haideți să ne apărăm în parlament”, spunea aceasta înainte de alegeri.

Roxana Mărăcineanu, ea însăși o imigrantă, din România, intrase cu a doua șansă în finala de duminică, după ce în urmă cu o săptămână se clasase pe locul doi. Românca a fost ministru al Sporturilor în Franța în perioada 2018 – 2020, apoi ministru delegat pentru încă doi ani. Mărăcineanu a plecat din România în 1984.

Cine este Rachel Keke

Keke s-a născut în Coasta de Fildeș. Tată său a fost șofer de autobuz, iar mama sa vindea haine. Aceasta a murit când Keke avea 12 ani, așa că ea a fost nevoită să abandoneze școala pentru a avea grijă de frații și surorile sale.
În anul 2000 a ajuns în Franța, iar în 2015 a obținut cetățenia franceză. Mărăcineanu a spus că respectă trecutul lui Keke, pentru că propria ei familie a fugit din România cu două valize și a dormit pe străzi în Franța.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed