Novak Djokovic i-a luat prin surprindere pe toți. Anunț despre retragere, după ce a stabilit un nou record. Ce planuri are

Novak Djokovic s-a calificat lejer în optimile de finală ale turneului de la Monte Carlo, după ce l-a învins pe rusul Roman Safiulin în două seturi, 6-1, 6-2.

Liderul mondial a participat și la un eveniment organizat de unul dintre sponsorii săi și cu această ocazie a glumit pe seama retragerii sale.

Ce spune Novak Djokovic despre retragere

Liderul ATP a participat la un eveniment organizat de brandul Head, în cadrul căruia a primit o rachetă de tenis. Acest lucru se întâmplă la fiecare doi ani.

După ce totul s-a terminat, Novak Djokovic a fost întrebat cât timp mai vrea să joace. A răspuns imediat cu o glumă.

”Cred că acum va trebui să mai joc încă doi ani.”, a spus Novak Djokovic.

Sîrbul va juca în optimile turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu premii totale de 5.950.575 de euro. Marți l-a învins pe rusul Roman Safiulin (41 ATP), scor 6-1, 6-2.

Djokovic a câștigat de două ori titlul la Monte Carlo, în 2013 și 2015.

  Liderul ATP a doborât un nou record

În vârstă de 36 de ani şi 321 de zile şi încă lider al clasamentului ATP, sârbul a devenit cel mai în vârstă jucător care ocupă locul 1 în circuitul masculin. El l-a depăşit pe Roger Federer, care deţinea recordul anterior, la 36 de ani, 10 luni şi 10 zile.

„Da, e frumos. Este grozav. L-am întâlnit ieri pe Bopanna, care este cel mai bătrân număr 1 la dublu din istorie. A spus că avem o vârstă combinată de 80 de ani. El contribuie la cei 80 mai mult decât mine. Dar este distractiv.

Să concurezi încă la cel mai înalt nivel și să fii numărul 1 la vârsta de aproape 37 de ani… nu este ceva la care am visat ca să fiu sincer, nu am plănuit asta și nici nu m-am gândit vreodată că va deveni realitate. Cred că toată munca și dedicarea pentru sport, pentru corpul meu și pentru a rămâne în formă… toate astea dau roade.

Am reușit să mențin longevitatea și să-mi prelungesc cariera ani și ani de zile”, a declarat Djokovic la Monte Carlo.

Djokovic a ajuns pentru prima dată în fruntea clasamentului ATP în 2011, la vârsta de 24 de ani. De atunci, a petrecut 419 săptămâni în poziţia de lider ATP.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed