Novak Djokovic i-a luat fața lui Leo Messi la Gala Premiilor Laureus. Premiul primit de liderul mondial+ Primul fotbalist care primește o asemenea distincție / Video

Novak Djokovic a mai câștigat un premiu. Le-a luat fața lui Leo Messi și Max Verstappen, fiind desemnat sportivul anului în cadrul Galei Premiilor Laureus.

Evenimentul în care cei mai buni sportivi ai planetei au primit distincții individuale pentru performanțele reușite în anul 2023 a avut loc, luni, la Madrid și a fost prezentat de actorul Andy Garcia.

Novak Djokovic, încă un premiu impotant

Cei mai buni sportivi ai Planetei au fost premiați la Madrid. Nominalizările la Premiile Laureus au fost făcute de jurnaliști, câștigătorii fiind stabiliți de către cei 69 de membri ai Academiei Mondiale Laureus World Sports.

Novak Djokovic a primit cea mai importantă distincție. După ce anul trecut a câștigat al 24-lea Grand Slam și a jucat toate cele patru finale ale în turneelor majore, a fost desemnat sportivul anului. Anul trecut, trofeul a fost al lui Leo Messi.

Fotbalistul Jude Bellingham, care evoluează la Real Madrid, a primit premiul World Player of the Year după debutul său excepţional pentru clubul madrilen la doar 20 de ani. Britanicul  tocmai s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor şi a câştigat fără îndoială titlul de campion al Spaniei pentru echipa sa, marcând golul victoriei în prelungirile meciului Clasico împotriva Barcelonei (3-2) de duminică. Este pentru prima dată când un fotbalist câștigă acest premiu.

La feminin, Aitana Bonmati, campioană mondială şi câştigătoare a Balonului de Aur 2023, a fost aleasă sportiva anului.

Echipa naţională a Spaniei, deţinătoarea Cupei Mondiale şi a Ligii Naţiunilor, a primit premiul pentru echipa anului.

Gimnasta americană Simone Biles, care nu a fost prezentă, a primit trofeul Revenirea anului, în timp ce Rafael Nadal a fost premiat pentru fundaţia sa şi proiectele sale educaţionale din India şi Spania.

Lista completă a câştigătorilor

Sportivul anului: Novak Djokovic

Sportiva anului: Aitana Bonmati

Echipa anului: Echipa de fotbal feminin a Spaniei

Jucătorul anului: Jude Bellingham

Revenirea anului: Simone Biles.

Ca în fiecare an la Gala Premiilor LAureus au fost prezente o mulțime de vedete. Printre acestea s-au numărat Nadia Comăneci, Boris Becker, Florentino Perez, Usain Bolt sau Diego Simeone.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed