Noi decizii privind organizarea Jocurilor Olimpice de la Paris. Ceremonia de deschidere va avea loc în aer liber

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, nu a oferit cifre privind numărul maximum de spectatori care vor putea asista gratuit la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris de anul viitor.

Totuși, acesta a spus că „mai multe sute de mii de persoane” vor fi prezente la evenimentul inaugural.

Noi decizii privind organizarea Jocurilor Olimpice de la Paris

Această ceremonie va debuta la ora locală 20:24 (21:24 ora României), pe data de 26 iulie 2024, şi va avea o particularitate inedită, anume aceea de a se desfăşura în aer liber, pe malul Senei. Pe cheiurile fluviului, 100.000 de persoane și-au plătit deja locul pentru a putea asista la ceremonie.

În zonele mai înalte ale cheiului, accesul va fi însă gratuit. Iniţial a fost vehiculat un număr de 500.000 de locuri, respectiv 600.000 în total cu spectatorii, dar surse ale poliţiei au avansat un număr de 400.000 de spectatori pentru spaţiul gratuit.

Întrebat despre aceste cifre cu ocazia semnării protocolului de securitate al ceremoniei, Darmanin a răspuns că „totul va depinde de vreme, dar și de publicitatea făcută în jurul evenimentului”, conform AFP.

La rândul său, ministrul Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, a făcut referire la „circa 400.000 de persoane”. Însă discuţiile continuă de mai multe luni între primăria Parisului, Comitetul de organizare şi organele centrale ale statului.

Referitor la costul global al cheltuielilor pentru asigurarea securităţii, Darmanin le-a estimat la 200 de milioane de euro, adăugând că ceremonia de deschidere va dura trei ore și va conține „o paradă fluvială, un spectacol artistic şi o ceremonie protocolară”.

De asemenea, 35.000 de agenţi de ordine vor fi mobilizaţi şi 400 de camere de supraveghere noi vor fi instalate la Paris, numărul acestora ajungând la 4.400.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed