Nedreptatea uriașă care i s-a făcut Simonei Halep! Decizia de ultimă oră luată în circuitul WTA: ‘Pentru prima dată, vom face asta’

Decizia de ultimă oră luată în circuitul WTA. De-a lungul timpului au existat numeroase discuții din cauza premiilor acordate jucătorilor.

La unele turnee băieții au primit mereu mai mulți bani decât fetele. În timp astfel de situații s-au reglat. Nu la fel s-a întâmplat la turneul de la Roma, unde Simona Halep s-a impus în 2020.

Acum însă, italienii au făcut anunțul. Din 2025 premiile pentru fete și băieți vor fi egale.

Nedreptatea uriașă care i s-a făcut Simonei Halep

Simona Halep s-a impus la Roma în 2020. La vremea respectivă a fost o întreagă discuție pentru că românca a primit cu 10 euro mai puțin decât Novak Djokovic, cel care câștigase finala masculină.

Foarte mulți i-au acuzat pe italieni de misoginism și au spus că intenționat Simona Halep a primit cu doar 10 euro mai puțin pentru a arăta că băieții merită mai mulți bani.

Acum organizatorii turneului de la Roma au anunțat că astfel de situații nu vor mai exista.

„Pentru prima dată în istorie, am început procesul care, pe parcursul a trei ani, va duce la egalitate de premii în bani între turneul feminin și cel masculin. Vorbim de 8 milioane de euro (aproape 9 milioane de dolari) pentru fiecare eveniment. Putem face acest mare salt deoarece prima femeie CEO al unei mari bănci din Italia ne-a oferit resursele necesare”, a declarat, potrivit ESPN, președintele Federației Italiene de Tenis, Angelo Binaghi.

Ce a spus Simona după ce a primit cu 10 euro mai puțin decât Djokovic

În anul 2020, constănțeanca s-a impus la Roma și a câștigat un cec în valoare de 205.190. Sârbul a primit 205.200 de euro. Și la ediția de anul trecut s-a întâmplat la fel, doar că diferența a fost mult mai mare. Iga Swiatek a primit 364.000 de dolari, în timp ce Novak Djokovic 916.000 de dolari.

„Acum am aflat acest lucru de la tine! Nu consider că a fost o jignire. Așa au hotărât organizatorii și o iau ca atare”, spunea Simona în 2020.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed