Naționala de polo a României este în Top 10. Tricolorii au ratat însă calificarea la Jocurile Olimpice

Naţionala masculină a României va juca pentru locurile 9-10 la Campionatul Mondial de polo pe apă de la Doha.

Tricolorii au învins echipa Chinei cu scorul de 9-7 (1-2, 2-2, 4-1, 2-2), marţi, într-un meci de clasament.

Naționala de polo a României este în Top 10

Tricolorii au fost conduşi cu 2-0 şi 5-3, dar au revenit spectaculos, marcând cinci goluri consecutive, câştigând cu 9-7.

Pentru echipa antrenată de Bogdan Rath au marcat Vlad Georgescu (3 goluri), Levente Vancsik (2), Andrei Ţepeluş (1), Silvian Colodrovschi (1), Andrei Neamţu (1) şi Andrei Prioteasa.

În duelul pentru locurile 9-10, România va înfrunta echipa Statelor Unite, care a dispus de Australia cu 16-10. Meciul cu americanii va avea loc în data de 15 februarie (09:30).

Reprezentativa SUA a încheiat pe locul 7 la Mondialul din 2023, la JO de la Tokyo a fost a şasea. La Cupa Mondială de anul trecut de la Los Angeles a cucerit bronzul.

Tricolorii s-au clasat pe locul 8 la Campionatul European din Croaţia, luna trecută. Cea mai bună clasare a României la Campionatul Mondial este locul 5 (1975), dar precedenta sa participare datează din 2013 (locul 13), potrivit Agerpres.ro.

Franţa, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud sunt calificate la JO 2024. Primele patru clasate la Mondial care nu sunt deja calificate la Jocurile Olimpice din 2024, au obţinut biletele pentru Paris. Serbia, Muntenegru, Croaţia şi Italia.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed