Mihai Stoica nu s-a mai abţinut! Mesaj pentru rivalul Dan Şucu. Va ieşi un mare scandal

Mihai Stoica nu s-a mai abţinut! Managerul general al vicecampioanei României a venit cu un mesaj pentru rivalul Dan Şucu. Va ieşi un mare scandal.

Dan Şucu a fost comparat cu Gigi Becali în legătură cu „scandalul omeniei” din Liga 1. După ce acţionarul principal al Rapidului i-a răspuns lui Gigi Becali printr-un comunicat, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a reacţionat.

Mihai Stoica nu s-a mai abţinut!

Mihai Stoica a afirmat că nu a citit tot comunicatul lui Dan Şucu, asta pentru că s-a plictisit, dar a observat o remarcă făcută de un suporter al vicecampioanei. Acesta din urmă a observat că Şucu a procedat similar lui Gigi Becali prin aducerea în discuţie a penalty-ului ratat de Nistor în meciul cu FCSB.

„Mie îmi place mai succint. Sigur, sigur sigur. Îmi place foarte mult cum se exprimă, să execute faza loviturii.. Vezi ce înseamnă să n-ai treaba cu fotbalul? Chiar nu l-am parcurs, mă plictisesc foarte repede de la o vârstă.

Dar am citit o recenzie de la un suporter roş-albastru şi m-am amuzat copios că el a remarcat că Şucu face exact ce a facut Gigi, zici de omenie şi după dai exemplu cu Nistor. Nu facem ce, dar facem!

A venit înainte de meci cu Daniel Niculae şi Angelescu şi ne-a salutat (n.r. – cu Dan Şucu), un gest foarte frumos, şi la sfârşit întâmplător. Este un om civilizat, acum şi eu am devenit civilizat”, a spus Mihai Stoica la Orangesport.ro.

Dan Şucu i-a răspuns dur lui Gigi Becali, care folosise termenul „omenie” în legătură cu unele partide ale Rapidului, sugestie că giuleştenii le-ar câştiga uşor.

Comunicatul emis de Rapid

Rapid a emis un comunicat în care Dan Şucu a răspuns cuvintelor lui Gigi Becali și a menționat penalty-ul ratat de Dan Nistor în meciul U Cluj – FCSB 0-0.

„Stimați Rapidiști, nu stă în obișnuința noastră să răspundem tuturor zvonurilor răuvoitoare lansate de competitori prin intermediul mass-media, dar comentariul despre “omenie” nu poate fi ignorat. La Rapid ne dorim sa fim învingători, atât pe plan sportiv, cât și pe plan economic. Vrem, însă, să învingem respectând în totalitate regulamentele sportive și legile României.

Nu participăm și nici nu vom participa la înțelegeri de mimare a competiției, cum nu vom aborda niciodată arbitrii, antrenorii sau jucătorii echipelor adverse. De asemenea, ne vom plăti întotdeauna toate impozitele și taxele, pe care legea română le impune. Nu vom fi parte în înțelegeri anticoncurențiale, iar hoția, acum redefinită ca “omenie”, este un lucru pe care-l disprețuim.

Mai facem o mențiune în plus. Aveți promisiunea noastră fermă, că în cazul în care vom identifica jucători, antrenori sau membri ai staffului care sunt participanți activi la pariuri sportive, încălcând astfel regulamentul de ordine interioară, îi vom elimina dintre noi și le vom face plângere penală.

Acum 20 de ani, Produsul Intern Brut al României era de cinci ori mai mic decât astăzi. Tot de cinci ori mai mic era și salariul mediu. Bugetele de cheltuieli anuale ale echipelor de fotbal importante din România erau, însă, la aceleași niveluri cu cele de astăzi.

„Cine se mai uita la meciuri despre care se știe în avans că sunt aranjate?”

Chiar dacă revirimentul din ultimii doi ani este evident, atât pe plan sportive, cât și financiar, în ultimii 20 de ani, pe baza unui calcul matematic simplu, fotbalul românesc și-a pierdut 80 % din audiență. Și era normal să se întâmple așa. Cine își mai ia copilul de mână să meargă la un meci când știe că rezultatul din teren nu este decis de lupta sportivă dintre echipe, ci de o negociere în birouri, între președinții de cluburi? Cine se mai uita la televizor, la meciuri despre care se știe în avans că sunt aranjate?

Firmele mari care își promovau produsele și serviciile prin intermediul fotbalului și-au retras bugetele. Lipsa banilor a dus la falimente și la o calitate a jocului din ce în ce mai scăzută. Si uite așa, ca într-un cerc vicios, hoția a dus la lipsa de audiență, lipsa de audiență mai departe, la dispariția banilor, iar lipsa banilor a dus la diminuarea dramatică a calității fotbalului românesc.

Așa-zisă “omenie” este, după părerea mea, principalul inamic al fotbalului, iar noi toți avem obligația de a lupta activ împotriva ei. Nu sunt un visător, nu plec de la premisa că oamenii care au participat, dovedit, la aceste hoții își vor schimba peste noapte caracterul. Si mai știu, ca și dumneavoastră, expresia simplă, că de obicei “hoțul strigă hoții”.

„Această echipă este una dintre multele echipe conduse de primării”

Daca aș fi paranoic, m-aș gândi că toată povestea cu “omenia” este o metodă de a distrage atenția, pentru a nu ne concentra pe întrebarea “Cum de a putut un jucător atât de talentat, cum este Nistor de la “U” Cluj, să execute faza loviturii de pedeapsă atât de stângaci”?

De asemenea, daca aș fi patronul echipei respective, aș cere în mod cert explicații. Numai că această echipă este una dintre multele echipe conduse de primării, fără patron și, în concluzie, pe nimeni îndreptățit să solicite un răspuns. Totuși, pe antrenorul lor, îl considerăm un monument de cinste și seriozitate. În lipsa patronului, garanția că acel club își apără corect interesul sportiv ne vine de la antrenor.

Am însă convingerea că sistemul competițional cu Play-Off și Play-Out, dar și cu înjumătățirea punctelor, este extrem de favorabil promovării unei competiții sportive corecte și de aceea privesc foarte optimist viitorul fotbalului românesc.

Optimist, dar vigilent! În încheiere, îmi face plăcere să mă alătur dumneavoastră, în a le ura băieților noștri multă baftă la Iași! Să dea Dumnezeu să se întoarcă și din capitala Moldovei victorioși, așa cum au făcut-o din capitala Ardealului!”, au scris cei de la Rapid într-un comunicat.

Mai sunt 4 etape până la sfârșitul sezonului regulat din Liga 1, iar Rapid se află pe locul 2, la 7 puncte în spatele liderului FCSB. Cele două echipe se vor întâlni în Giulești, în runda cu numărul 30.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed