Medaliată cu bronz la Mondialele de scrimă, Maria Boldor recunoaște: Sunt conştientă că acum va începe greul, va trebui să muncesc şi mai mult, să confirm

Sportiva română Maria Boldor, medaliată cu bronz în proba individuală de floretă a Mondialelor de scrimă de la Cairo, a declarat într-un interviu pentru site-ul clubului CSA Steaua că va munci şi mai mult pentru a confirma acest rezultat şi pentru a se califica la JO 2024 de la Paris, anunță agerpres.

”Îmi doresc să vină şi alte rezultate. Sunt conştientă că acum va începe greul, va trebui să muncesc şi mai mult, să confirm. Parisul îl simt mai aproape acum. Certitudinea nu există în sport, dar medalia asta mondială îmi dă mai multă încredere. Medalia asta mă face să mă simt puternică, mi-a arătat că pot, că sunt în stare. Sunt foarte bucuroasă pentru rezultat. Am trăit doar cel mai frumos moment al carierei. A fost de-a dreptul copleşitor, fascinant, incredibil”, a declarat Maria Boldor, la primul ei rezultat internaţional important.

Floretista de la CSA Steaua a povestit că nu fost interesată de ce adversare are pe tabloul principal şi s-a concentrat pe fiecare meci: ”Poziţia din clasament e doar un număr. E greu să ajungi în vârf, la medalii, indiferent de ce loc eşti în clasament. Dar, da, dacă nu eşti cap de serie, întâlneşti adversari mai grei. Eu, vă spun sincer, nu m-am uitat o dată pe tablou. Nu ştiam cu cine trag. Am luat totul meci cu meci, adversar cu adversar. Am realizat că am luat medalie după ce am dat ultima tuşă cu franţuzoiaca Ranvier. Atunci mi-am spus, woow, am luat medalie!”.

Boldor a început să practice scrima de la zece ani cu antrenorul George Epurescu: ”Am făcut spadă mai întâi. Apoi am trecut la floretă, la 12 ani, cu antrenoarea Mihaela Dincă. Mergeam împreună cu sora mea, Ana, mai mică decât mine cu doi ani. Dar ea nu mai face”.

În prezent, Maria este antrenată la club de Florin Sebastian Gheorghe şi Virgil Sălişcan, iar la echipa naţională de Ana Pavel şi Petre Ducu.

Medalia de bronz i-a adus Mariei Boldor un salt uriaş în clasamentul mondial FIE, de pe 117 pe 19 în prezent.

Maria Boldor, 25 ani, a dispus în primul tur pe tabloul principal de canadianca Kelleigh Ryan (15-5), în turul secund a învins-o pe ucraineanca Alina Poloziuk (15-7), în optimi a câştigat în faţa altei canadience, Eleanor Harvey (15-7), iar în sferturi a trecut în sferturi de franţuzoaica Pauline Ranvier, vicecampioană mondială în 2019 la individual, cu 15-12. În semifinale, Boldor s-a înclinat în faţa franţuzoaicei Ysaora Thibus (3-15), vicecampioană mondială la individual în 2018.

Maria Boldor va evolua joi la Mondiale în proba pe echipe, alături de Emilia Corbu, Mălina Călugăreanu şi Andreea Dincă.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed